Discover the finest spaces
Delen

Flinke uitbreiding meeting- en eventruimten op resorts Beekse Bergen

Nieuwe cabins en safaritenten, een nieuw hotel, twee nieuwe centrumgebouwen en gerestylede recreatiewoningen: de twee resorts van dierentuin en evenementenlocatie Beekse Bergen zijn volop in ontwikkeling. Afgelopen voorjaar werd het Lake Resort helemaal opgeknapt en gerestyled en in de zomer opende het compleet nieuwe centrumgebouw Ganvie Village. Daarnaast wordt het Safari Resort flink uitgebreid met het Safari Hotel en centrumgebouw Hogon House, die beide nog in aanbouw zijn. Dit zorgt ook voor heel wat meer capaciteit voor meetings en events, in beide centrumgebouwen zitten namelijk eventzalen. 

De reden voor de komst van het nieuwe centrumgebouw Ganvie Village is wat minder positief. In juni 2021 brandde het gebouw namelijk compleet af vanwege een gaslek. Restaurant Kaapstad, het zwembad en de supermarkt gingen hierbij onder andere verloren. Met de herbouw van het pand werd bijna meteen begonnen en aan het begin van 2022 werd ook de rest van het resort aangepakt. “We wilden dit park naar een hoger niveau tillen zodat beter past bij de visie die we hebben voor Beekse Bergen”, aldus Beekse Bergen directeur Leentje Lips. Er werden onder andere nieuwe cabins en safaritenten geplaatst, sanitairgebouwen opgeknapt, recreatiewoningen gerestyled en het entreegebouw is vernieuwd.

Meetings en events

Het nieuwe centrumgebouw Ganvie Village op het Lake Resort heeft een eventruimte voor onder andere vergaderingen en allerlei soorten events. Hapje eten na je meeting? Dan kun je terecht bij restaurant Labadi. Verder is er een zwembad, een supermarkt en kun je er onder andere kano’s huren. Ganvie Village is gebaseerd op de cultuur van de Afrikaanse bevolkingsgroep Ewe die onder andere in Ghana, Benin, Nigeria en Togo leven. Ganvie Village in Benin is een belangrijk dorp voor hen met 20.000 inwoners.

Safari Resort Beekse Bergen

De uitbreiding van het Safari Resort startte ook afgelopen zomer. Het centrumgebouw op dit resort gaat Hogon House heten en krijgt vier eventruimten voor vergaderingen en events. Twee van deze ruimten hebben een eigen terras met uitzicht op de savanne van het resort en veel daglicht. Hier kunnen zo’n 120 personen terecht. Daarnaast komt er het à la carte restaurant Nommos en het ontbijt- en buffetrestaurant Amma. Naast het à la carte restaurant komt een speciale ruimte voor private dining en kleinere events voor maximaal 40 personen. Beide restaurants kunnen ook ingezet worden voor grote feesten en evenementen. Verder krijgt het centrumgebouw Hogon Bar & Lounge waar je met je gezelschap kunt borrelen. Hogon House is vernoemd naar de Hogon, de spirituele leider van de bevolkingsgroep Dogon uit Mali.

Naast Hogon House wordt er ook flink gebouwd aan het Safari Hotel met 112 kamers en suites. Alle kamers hebben een terras of balkon met uitzicht op de savanne waar onder andere giraffen, zebra’s, struisvogels, antilopen en witte neushoorns te zien zijn. Het idee voor de uitbreiding van het Safari Resort ontstond na een onderzoek waaruit bleek dat er veel vraag was naar één of twee overnachtingen in plaats van een weekend of week. Ook was er veel vraag naar een luxe hotelkamer en meer horeca. Zowel het Safari Hotel als Hogon House moet eind maart 2023 helemaal af zijn.

Bekijk hier een video over het vernieuwde Lake Resort:

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.