Discover the finest spaces
Delen

Vijf evenementenlocaties waar we naar uitkijken in 2023

-2

Ook dit jaar staan er weer een hoop interessante locatie openingen en heropeningen op de planning. Op de redactie houden we dat natuurlijk scherp in de gaten. Naar het moment dat de onderstaande vijf evenementenlocaties en hotels de deuren openen, kijken we in het bijzonder uit. Waar organiseer jij het event van het jaar 2023?

DAKTUIN MOES, TILBURG

Op het voormalig pand van de V&D in Tilburg komt een daktuin met horeca en de mogelijkheid voor meetings en events. De gemeente investeert 380.000 euro in het project van Mirjam Slob, die in 2020 met het idee kwam. De oppervlakte van in totaal 3.000 vierkante meter moet in 2023 gevuld zijn met een moestuin, horeca en mogelijk een kas. Naast de beoogde horeca, schommels met uitzicht over de stad en het verbouwen van groente en fruit, is er ruimte voor zakelijke events. “Er komt inderdaad een aparte kas met terras waar we groepen kunnen ontvangen voor een biologisch, seizoensgebonden en lokaal hapje en drankje, of menu,” vertelt Mirjam enthousiast.

HOTEL VAN ORANJE, NOORDWIJK AAN ZEE

De drie Hotels van Oranje in Noordwijk aan Zee werden in 2022 gesloten vanwege een ingrijpende verbouwing. Twee van de hotels, het Beach Hotel en het Boulevard Hotel, gaan tegen de vlakte en moeten plaatsmaken voor een luxe appartementencomplex. Ook het hotel dat blijft staan – en simpelweg Hotel van Oranje – gaat heten, wordt flink verbouwd. Zo komen er twee verdiepingen bij voor luxe suites en een sky-restaurant op de zevende verdieping. Het vernieuwde hotel gaat naar verwachting op 15 juni 2023 open.

RESORT BEEKSE BERGEN, HILVARENBEEK

Met het storten van de fundering van het nieuwe centrumgebouw zijn sinds deze week alle gebouwen van het nieuwe hotel op Beekse Bergen Safari Resort in aanbouw. Van de 112 Savanne Rooms & Suites zijn van een aantal de buitenmuren al te zien, net als van de nieuwe stal en de dierenschuilhutten op de savanne. Ook in het Safari Resort kun je dus terecht voor allerlei events. Wat dacht je van een vergadering met uitzicht op de dieren? Of een bijeenkomst met al je collega’s en relaties die ook kunnen overnachten? Dan beleef je het ultieme safarigevoel en slaap je letterlijk tussen de dieren! De bouw ligt op schema: de opening staat gepland voor voorjaar 2023.

SANTOS PAKHUIS, ROTTERDAM

We moeten nog heel even geduld hebben, maar vanaf 2023 kun je onder andere vergaderen, events organiseren en werken in het historische Santos Pakhuis in Rotterdam uit 1902. Hier komt namelijk een vestiging van het Duitse designwarenhuis Stilwerk. Het bedrijf heeft grootse plannen met het monumentale gebouw dat onder andere een atrium krijgt in het midden van het warenhuis dat door alle vijf verdiepingen loopt. Daarnaast komt er nieuw goudkleurig dak op het pand dat ervoor moet zorgen dat Stilwerk een baken wordt in de skyline van Rotterdam.

CENTRALE MARKTHAL, AMSTERDAM (2025)

Deze locatie is nog niet klaar in 2023, maar in die periode juist wél beschikbaar voor events. In deze GreaterVenues Podcast afleveringen brengen we een bezoek aan een upcoming evenementenlocatie. We gaan naar de Centrale Markthal in Amsterdam. Een prachtig gebouw uit 1934 dat op dit moment helemaal wordt verbouwd en gerenoveerd door maatschappelijke onderneming BOEi. Totdat dit helemaal klaar is in 2025 is de enorme hal beschikbaar voor events. We praten met Michael Dekker van BOEi over alles wat er nu mogelijk is en wat je hier binnenkort kunt gaan beleven!

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.