Discover the finest spaces
Delen

Ferro fabriek Rotterdam opnieuw beschikbaar als evenementenlocatie

De Ferro fabriek, een voormalige emaillefabriek in het Merwe-Vierhavensgebied in Rotterdam, wordt mogelijk alsnog een evenementenlocatie. Het gaat om één van twee grote hallen die direct naast de voormalige gashouder gelegen zijn. De locatie wordt via de gemeente Rotterdam te huur aangeboden om in eerste instantie een nieuwe danceclub te openen. Naast danceclub zou de Ferro fabriek in de toekomst een prachtig decor kunnen worden voor zakelijke bijeenkomsten.

De naastgelegen lichtblauwe gashouder, ook wel bekend als de Ferro Dome, kroop van eind 2014 tot de zomer van 2015 ook al even in de rol van evenementenlocatie. De focus lag in die periode met name op de zakelijke evenementen. Na deze tijdelijke exploitatie zou de locatie eind 2015 definitief openen als grote evenementenlocatie. Op het moment dat alles klaar was om te tekenen trok een van de financiers zich echter terug, waardoor het project te riskant werd. Het Havenbedrijf Rotterdam, eigenaar van de Ferro fabriek, liet destijds weten dat het nog altijd de bedoeling is om van de gashouder een evenementenlocatie te maken. Met de gunning die begin 2018 wordt verstrekt, zullen eindelijk de plannen voor de locatie duidelijk zijn. Op dat moment zal ook de Ferro Dome als potentiële industriële evenementenlocatie weer besproken worden.

De Ferro fabriek

De Ferro fabriek ligt centraal in het Merwe-Vierhavensgebied dat momenteel een transformatie ondergaat van haventerrein tot innovatiedistrict. Het terrein ontwikkelt zich steeds meer tot een bruisend stuk Rotterdam, vol creatieve ondernemers uit de maakindustrie. Met de ontwikkeling van een nieuwe clublocatie wil de gemeente bijdragen aan de verdere ontwikkeling van het gebied en daarnaast de dancesector in de Maasstad faciliteren. De nieuwe club zal de enige locatie binnen dit gebied zijn waar nachthoreca wordt toegestaan. De exploitatie van een danceclub kan gecombineerd worden met horeca en evenementen voor business-to-business-activiteiten.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.