Discover the finest spaces
Delen

Mogelijk tientallen nieuwe evenementenlocaties in Rotterdam

De komende tijd kunnen de nieuwe eventlocaties in Rotterdam zomaar uit de grond schieten. De gemeente Rotterdam wil haar leegstaande loodsen en andere gebouwen binnenkort al via openbare aanbesteding beschikbaar stellen voor event-organisatoren. Het officiële besluit zou nog slechts een formaliteit zijn. Dat meldt Metro op haar website, die de informatie van bronnen in het stadhuis heeft.

Aanleiding voor de nieuwe regelgeving is de recente mislukking rond de exploitatie van de Ferro Dome. De voormalige gashouder van Rotterdam-West zou verbouwd worden, om eind 2015 te openen als grote evenementenlocatie. De projectontwikkelaar trok zich echter onlangs terug uit het project, waarmee de ontwikkeling weer terug bij af is. Met de nieuwe regeling wordt het gemakkelijker voor organisatoren om events te organiseren in leegstaande gebouwen.

Havenbedrijf

De lichtblauwe gashouder is van het Havenbedrijf Rotterdam. Volgens die organisatie blijft het de bedoeling dat de Ferro Dome wordt ontwikkeld tot evenementenlocatie.

20141012_Ferro Dome III web

[Foto’s: Ferro Dome]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.