Discover the finest spaces
Delen

Events tussen kunst en kermis: Kermis op de Basis officieel geopend

Van een koude kermis thuiskomen, daar zit eigenlijk niemand op te wachten. Of toch wel? De Koude Kermis op Park Vliegbasis Soesterberg is er absoluut een die je niet mag overslaan. Kermis op de Basis werd op dinsdagavond 7 september volledig in thema officieel geopend. De nieuwe evenementenlocatie is een ‘broedplaats voor creatieve ontregelen’ en dat is precies wat de mannen van Dropstuff voor ogen hadden toen zij anderhalf jaar geleden dit project starten.

René van Engelenburg opent de avond op het kleine podium, zijn collega’s Gijs ten Cate en Tim Meijerink staan timide aan de zijkant. “Ze staan liever niet in de belangstelling,” aldus René. Alledrie de mannen zijn volledig in pak en zijn daarmee het perfecte voorbeeld van de dresscode die op de uitnodiging vermeld stond. De een draagt blauw, de ander rood en de laatste geel. Kleuren die kenmerkend zijn voor kunstbeweging De Stijl. René blikt terug op de laatste jaren en hoe zij met Dropstuff uiteindelijk hier zijn belandt.

Na het praatje van René nodigt hij Eppo van Nipsen tot Sevenaer op het podium. De directeur van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid opent als samenwerkingspartner officieel de locatie. Met een ram op de rode grote knop glijden de enorme deuren van de oude F15-shelter naar de zijkant en wordt de kermis onthuld. Alle aanwezigen worden uitgenodigd om naar binnen te gaan en alle attracties en kunstinstallaties te bekijken en vooral uit te proberen.

Events tussen kunst en kermis

De voormalige opslag van gevechtsvliegtuigen uit de tijd van de Koude Oorlog is nu ingericht als interactieve experience met installaties van de makers en ontwerpers van Dropstuff Media. De Koude Kermis is een project waarbij het team kermis als vorm van volkscultuur verbindt met kunst en erfgoed, en nieuwe technologieën, waarbij vernieuwing en creativiteit centraal staan. Je vindt er traditionele kermisattracties zoals botsauto’s, een treintje en suikerspinnen.

De locatie is niet alleen ideaal voor spel en ontspanning. Ook zakelijke evenementen mistaan niet in de uitbundige sfeer van de shelter. “We werken samen met het Utrechts Landschap en De Plaatsmaker. In september 2020 zijn we voorzichtig gestart met heisessies, workshops en kleinschalige events. In oktober lag alles helaas weer stil. Tot nu!” De afgelopen maanden zijn gebruikt om een gevel te plaatsen en een complete verdieping te bouwen met extra ruimte voor subsessies, een professionele keuken, een werkplaats en een opslag. In de pauze ga je de natuur in en loop je zo vanuit de shelter over het grootste fietspad van Nederland.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.