Discover the finest spaces
Delen

Deze acht nieuwe evenementenlocaties durfden het aan: openen tijdens een pandemie

Afgelopen anderhalf jaar is voor iedereen memorabel geweest. Misschien zelfs wel levensveranderend, vooral voor veel bedrijven in onze branche. Naast alle negatieve gebeurtenissen, zijn er ook vele positieve momenten geweest. De evenementenbranche heeft een tijd stilgestaan, of leek dat zo? Achter de schermen is er niet stilgezeten en zijn er juist veel nieuwe locaties geopend. Mochten je een aantal ontgaan zijn, hebben we goed nieuws. Greater Venues zet er namelijk een paar van die locaties voor je op een rijtje. Zodat je weer helemaal bij bent met het laatste locatienieuws! 

KERMIS OP DE BASIS

Tijdens de Koude Oorlog voerden vliegtuigen dagelijks testvluchten uit op deze Amerikaanse basis. Tegenwoordig heet Vliegbasis Soesterberg Kermis op de Basis. Een plek waar je niet van de koude kermis thuiskomt, want deze unieke locatie is opgezet door prijswinnend mediakunst-collectief DROPSTUFF MEDIA. Met hun project ‘De Koude Kermis’ verbinden zij verschillende kermisattracties aan de verhalen van morgen. Creativiteit staat hoog in het vandaal en de shelter is sinds de feestelijk opening te boeken voor allerlei zakelijke evenementen. De grote transparante dome is ideaal voor break-out sessies en het team denkt graag met je mee. In de pauze loop je naar buiten, de natuur in of naar een ander spektakel: je vindt het grootste fietspad van Nederland namelijk net buiten de deur!

THE B HOUSE

Midden tussen de hoge gebouwen van Hoofddorp staat een groene kas. The B House, onderdeel van Novotel Amsterdam Schiphol Airport, is een duurzame evenementenlocatie die sinds de opening alleen maar grote successen heeft behaald. Van een productpresentatie waarbij een nieuwe auto de kas binnenrijdt, tot uitgebreide bedrijfspresentaties en bruiloften. Aan buzz is hier geen gebrek. Het hotel heeft duurzaamheid als belangrijk uitgangspunt. Veel producten worden gemaakt van de honing van de 500.000 bijen op het dak van het hotel en de chef verzorgt graag een culinaire ervaring. The B House biedt de mogelijkheid om jouw gasten samen te laten komen in een onvergetelijke setting waar je zeker indruk mee zal maken!

FLORA BATAVA

Geschiedenis komt op deze locatie echt tot leven. In 1670 kocht Agnes Block een hoeve en stichtte er een buitenplaats. Afgelopen voorjaar werd de restauratie afgerond en is Flora Batava nu een stijlvol boetiekhotel. Alles wordt hier in de eigen keuken van Bloei bereid van regionale en seizoensgebonden producten. Hotel Flora Batava maakt jouw bijeenkomst uniek door het samen met jou te organiseren. Met vier ruimten voor meetings en events, zoals het prachtige theehuis, is dit een geliefde plek waar je na een succesvolle dag een nacht in een van de 45 hotelkamers blijft logeren, of voldaan naar huis rijdt.

KLEURSTOFF

Iedereen is welkom bij Kleurstoff. Een evenementlocatie met een echte wow-factor. Via de indrukwekkende trap buitenom, de showtrap binnendoor of de lift klim je naar de grote eventruimte met terras. De locatie opende vorig jaar haar deuren en denkt graag met je mee om een onvergetelijk event neer te zetten. Zoals de naam het als zegt, is Kleurstoff zo kleurrijk als een kameleon. De vuurtoren, het hout en de grote plantenweelde vormen het robuuste decor voor jouw meeting of event. Het geweldige uitzicht op de Johan Cruijff ArenA geeft je het laatste zetje. Wanneer ga jij langs?

LAKEHOUSE LOOSDRECHT

Deze inspirerende high end villa aan de Loosdrechtse plassen was afgelopen jaar een aantal dagen het domein van internationaal bekende sterrenchefs en andere succesvolle meetings en events. Met drie stijlvolle etages is de villa een locatie bij uitstek voor intiemere evenementen. Vergader in The Sou, een kelder met natuurlijk daglicht, of diner op The Terrace. Alles is aanwezig en ingericht door een architect met iconische design klassiekers. Je ervaart volledige privacy, komt tot rust in de natuur en met de jarenlange ervaring van het team van Lakehouse Loosdrecht ben je verzekerd van een behandeling op maat.

WIKKELBOAT

Naast een unieke verblijfslocatie is de Wikkelboat een zeer geschikte locatie voor meetings en kleinschalige events. Afgelopen jaar gingen je al veel anderen voor aan boord van de tiny house boats in Rotterdam. Het duurzame concept loopt als een tierelier en ook over de (wereldwijde) aandacht valt niks te klagen. Teambuilding, workshops, vergaderingen, lunches en productpresentaties; alles is mogelijk. Een enkele Wikkelboat heeft een capaciteit van 15 personen, maar er kan makkelijk gecombineerd worden met de andere boten en theater LantarenVenster die zich vlakbij bevindt!

HOUSE OF RITUALS

Iedereen kent het merk wel. Heerlijke geuren en een Oosterse uitstraling. Rituals opende afgelopen jaar een flagship store op de Kalverstraat. House of Rituals bestaat uit vier verdiepingen waar je naar de twee bovenste vlucht voor ultieme ontspanning en uitdagende opties voor zakelijke meetings en events. Onthaasten staat hier centraal in de Mind en Body Spa, presentaties geef je op het grote scherm in de yogazaal en een lunch of diner is zo geregeld bij restaurant Rouhi, waar je food for the soul kan bestellen. Degene die op zoek is naar een inspirerende evenementenlocatie hoeft niet verder te zoeken en enkel een bezoekje te brengen aan House of Rituals.

THE POOL | ECC LEIDEN

Zin in een (denkbeeldige) duik? Bij de nieuwe hotspot van ECC Leiden stap je tijdens een event zo The Pool in. Het voormalig zwembad van het hotel is omgebouwd tot evenementenlocatie. Op de bodem staan van een leeg zwembad geeft een spannend gevoel en alle details zorgen voor een unieke sfeer. Ingericht met de modernste apparatuur, planten en een eigen koffie corner is The Pool een te gekke locatie om jouw bedrijfsfeest te vieren. Het bassin is ideaal voor borrels na een meeting in een van de vergaderzalen van het Event en Convention Center van Leiden.

Meer inspirerende (nieuwe) locaties

Naast bovengenoemde locaties zijn er natuurlijk nog veel meer inspirerende locaties te vinden in ons land. Benieuwd geworden? Bekijk hier de vele andere (nieuwe) evenementenlocaties! 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.