Discover the finest spaces
Delen

Grand Café Hortus botanicus Leiden nu beschikbaar voor kleine events

Het onlangs vernieuwde Grand Café van de eeuwenoude Hortus botanicus in Leiden is sinds kort ook beschikbaar voor evenementen, borrels en diners. Sinds de verbouwing van de Wintertuin, het entreegebouw en het café van de Hortus, die in september 2019 werd afgerond, werd het Grand Café vooral gebruikt door bezoekers die er wat kwamen eten of drinken tijdens hun bezoek aan de tuinen. Nu is het moderne en kleurrijke café met – natuurlijk – veel planten ook te huur voor allerlei soorten events. 

Eigenlijk was het de bedoeling om het Grand Café al in maart open te stellen voor evenementen, maar de coronacrisis gooide roet in het eten. Inmiddels is Van der Linde Catering, die alle evenementen en catering in de Leidse Hortus verzorgt, helemaal klaar voor intieme borrels, diners en andere soorten evenementen in het vernieuwde café. Voor grotere events kun je terecht in de Tuinkamer boven het café en de prachtige en populaire Orangerie.

Hortus botanicus Leiden

De Hortus botanicus in Leiden is één van de oudste botanische tuinen van West-Europa en werd aangelegd in 1590. Een prachtig en sprookjesachtig decor voor jouw event en bovendien kun je je bijeenkomst combineren met een rondleiding door de tuin en de Oude Sterrewacht. Je kunt ook lekker vergaderen of een training of workshop doen in de buitenlucht met een picknickbox vol lekkere lunchgerechten of borrelhapjes. Eén van de pronkstukken van de Hortus is de monumentale Orangerie met terras dat volledig overkapt kan worden met een stretchtent. De lichte, stijlvolle zaal vol ramen is ideaal voor recepties, congressen of bedrijfsfeesten.

Het eten dat in het Grand Café, de Tuinzaal of de Orangerie wordt geserveerd is samengesteld op basis van seizoenproducten van Nederlandse bodem. En natuurlijk maakt de chef gebruik van kruiden en specerijen die je tegenkomt in de tuinen en kassen van de Hortus botanicus Leiden.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.