Discover the finest spaces
Delen

Beatrix Theater: “Geweldig en ook spannend dat eerste pilot events bij ons plaatsvinden”

Het is bijna zo ver! Op 15 februari, begint het eerste pilot event van Fieldlab Evenementen in het Beatrix Theater in Utrecht waar de besmettingsrisico’s op het coronavirus worden onderzocht. De voorbereidingen hiervoor zijn al in volle gang. Hoe is het om als eerste in Nederland weer een event te mogen organiseren voor maar liefst 500 personen? We vragen het aan Neelke Kok van het Beatrix Theater.

Na al die maanden thuis zitten en zo weinig mogelijk mensen ontmoeten, gaat er 15 februari eindelijk weer wat gebeuren. Het congres ‘Back to Live’ over de toekomst van de zakelijke evenementenbranche start dan om 12 uur in het Beatrix Theater. De 500 bezoekers worden door het onderzoeksprogramma Fieldlab verdeeld in drie groepen van 250, 200 en 50 mensen die vervolgens op allerlei aspecten worden onderzocht. Op 20 februari volgt een voorstelling van cabaretier Guido Weijers als pilot event in het theater. “We zijn er ontzettend trots op dat wij als eerste evenementenlocatie in Nederland onderdeel mogen zijn van dit onderzoek en weer mensen mogen ontvangen. Onze commercieel directeur Peter van der Veer heeft een actieve rol gehad in het mogelijk maken van deze pilot events en dus is het geweldig dat de eerste twee events bij ons plaatsvinden. Ook heel spannend trouwens hoor”, vertelt Neelke.

Beatrix Theater

De pilot events in het Beatrix Theater zouden eigenlijk al eind januari plaatsvinden, maar werden uitgesteld vanwege de tegenvallende besmettingscijfers. Een paar weken geleden hoorde de bekende evenementenlocatie dat ze toch door zouden gaan op 15 en 20 februari. Neelke: “Sindsdien zijn we druk bezig met alle voorbereidingen. De opstellingen doornemen en klaarzetten bijvoorbeeld. Maar ook zorgen dat ons personeel er klaar voor is. We zijn namelijk door Fieldlab gevraagd om bij te springen met onder andere barpersoneel en supervisors. Dat vindt iedereen natuurlijk te gek, we staan allemaal te springen om weer aan het werk te kunnen.”

Het grootste deel van de organisatie en het onderzoek is in handen van Fieldlab, maar het Beatrix Theater zorgt wel voor technische ondersteuning en hulp bij de opbouw in het weekend voordat het congres start. “Het is ontzettend spannend om hiermee bezig te zijn, want natuurlijk wil je dat alles perfect verloopt. Ook is het gek om te beseffen dat je ineens weer met zoveel mensen tegelijk samen bent. Maar als je dan hoort dat een testevenement in Barcelona begin januari erg succesvol was en niemand met het coronavirus is besmet, schept dat ook veel vertrouwen. Samen hebben we ontzettend veel expertise en jarenlange ervaring met het organiseren van events, dus dit is onze kans om te bewijzen wat wel kan.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.