Discover the finest spaces
Delen

Club Shelter opgetogen na FieldLab: mooie stap naar meer versoepelingen

In Club Shelter, gevestigd onder de A’DAM Toren in Amsterdam, ging het op zaterdag 29 mei als vanouds weer even helemaal los tijdens het FieldLab-event GO!. Er waren duizenden aanmeldingen maar er konden slechts 500 uitverkoren bezoekers naar binnen. De avond verliep prima en iedereen genoot met volle teugen. De aangekondigde verdere coronaversoepelingen zijn bij Shelter dan ook positief ontvangen, maar ze kijken wel uit naar het volledig loslaten van de maatregelen.

Brandmanager Pauline Goedhart vertelt: “We hebben echt enorm genoten van het evenement. Alle 500 geluksvogels die erbij waren hadden er veel zin in en het voelde al heel snel als vanouds. De dansvloer was meteen gevuld en iedereen was in een euforische stemming tot het licht om 06.00 uur weer aan ging. Heerlijk om dit weer te mogen doen dus. We kijken positief, maar wel met een dubbel gevoel naar de toekomst. Vanaf eind juni mag club Shelter weer open, maar waarschijnlijk alleen met behulp van toegangstesten. Wij zijn bang dat dit een extra drempel vormt voor jongeren om te komen. Hopelijk worden de regels snel helemaal losgelaten. Daarom kijken wij vooral uit naar september.”

Ziggo Dome

Fieldlab Evenementen voerde op 29 mei bij Shelter een onderzoek uit waarbij onder meer werd gekeken of en hoe gasten en medewerkers zich hielden aan vooraf bepaalde maatregelen en afspraken. Bovendien werd eerder, bij de onderzoeken in de Ziggo Dome, opgedane kennis getoetst.

De avond werd door club Shelter vormgegeven onder de noemer GO!, naar de gelijknamige dance-hit van Moby. Pieter de Kroon van het Overleg Amsterdamse Clubs (OAC): “De Nederlandse dansvloeren zijn inmiddels ruim 14 maanden leeg en Clubs & Nachtleven-bedrijven kunnen niet wachten om hun deuren weer te openen. Het nachtleven levert een belangrijke bijdrage aan de samenleving; voor velen is het een uitlaatklep, een plek van zelfontplooiing en zelfontwikkeling. De onderzoeksresultaten die hieruit voortkomen leveren mogelijk een bijdrage aan een spoedige én verantwoorde heropening van alle clubs.”

Mooie stap naar meer versoepelingen

Sander Groet van club Shelter vult aan: “Veel mensen kijken ernaar uit om na 14 maanden herenigd te worden op de dansvloer. Dit onderzoek is een mooie stap naar meer versoepelingen. We hopen dat dit tussenstation leidt naar de heropening van de clubs op volle capaciteit zonder testen vooraf, zodat uitgaan weer een spontane belevenis wordt. We kunnen niet wachten om iedereen weer op de dansvloer te zien!”

“Clubs & Nachtleven-bedrijven zijn gewend te werken met crowd management, een strikt deurbeleid en toezicht op gasten; daarom weten zij bij uitstek hoe ze op een verantwoorde manier hun deuren weer kunnen openen. Bovendien hebben clubs goede luchtinstallaties die zorgen voor voldoende frisse lucht wat kan helpen tegen het verspreiden van het virus.”

Contactmomenten

Het belangrijkste doel van de praktijktesten is om het gedrag van gasten in kaart te brengen. De 500 bezoekers kwamen dan ook gefaseerd, in groepen van 100 personen, binnen. Er werd onder meer gekeken hoe het aantal onderlinge contactmomenten en de contactduur kan worden beïnvloed.

De resultaten van het onderzoek worden gebruikt om te kijken hoe Clubs & Nachtleven-bedrijven weer veilig en verantwoord open kunnen. De onderzoeksresultaten worden gedeeld met het kabinet dat op haar beurt een adviesaanvraag neerlegt bij het Outbreak Management Team (OMT). Op deze manier krijgen de onderzoekers extra inzichten in hoe Clubs & Nachtleven-bedrijven straks weer open kunnen.

Negatief testbewijs

Om te zorgen dat de avond verantwoord verliep, werden alle bezoekers vooraf getest zodat in de club de 1,5 meter losgelaten kon worden. Toegang was alleen mogelijk met een negatief testbewijs. Voor bezoekers gold bovendien dat ze moesten reserveren om mee te doen en zich vijf dagen na afloop van het evenement nogmaals moesten laten testen.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.