Discover the finest spaces
Delen

Schilderachtige locaties schitteren weer als decor van De Avondetappe

Bij het dagelijkse televisieprogramma De Avondetappe draait alles dezer dagen om de Tour de France. Het programma wordt vanwege corona niet uitgezonden vanuit Frankrijk, maar vanaf bijzondere locaties in Nederland. Eerder was er op deze plek al aandacht voor onder meer Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd, maar de NOS deed de afgelopen week bijvoorbeeld ook Het Markiezenhof en de Watermolen van Opwetten aan. En dat zorgde voor schilderachtige plaatjes…!   

Het Markiezenhof kreeg een ronkende aankondiging van presentatrice Dione de Graaf die memoreerde dat Bergen op Zoom de geboorteplaats is van wielrenner Adri van der Poel: tweevoudig etappewinnaar en gele truidrager in de Tour de France én de vader van Mathieu van der Poel die Nederland met zijn huidige prestaties in de Ronde van Frankrijk zo trots maakt. Trots zijn ze in Bergen op Zoom ook op het Markiezenhof: het stadspaleis dat gebouwd werd aan het einde van de vijftiende eeuw voor de markiezen van de stad en heden ten dage onder meer dienst doet als museum.

Hofzaal

Het Markiezenhof is echter méér dan alleen een museum: er worden regelmatig (theater- of dans)voorstellingen gegeven, in de Hofzaal vinden regelmatig activiteiten, lezingen en concerten plaats en het gebouw is ook een geliefde trouwlocatie. Verschillende ruimten in het complex zijn bovendien prima geschikt voor het houden van zakelijke evenementen zoals een symposium, presentatie, vergadering of zelfs diner.

Commercieel accountmanager Kim Cremer vertelt: “Onze ruimten zijn geschikt voor bijeenkomsten met enkele honderden gasten of juist voor een kleiner gezelschap. Je kunt hierbij denken aan een vergadering, bedrijfspresentatie, (zaken)diner of -lunch, symposium, receptie, high-tea, beurs of rondleiding. Om wat voor evenement het ook gaat, het stadspaleis maakt het voor ieder gezelschap onvergetelijk.”

De Maagd

Cremer was heel blij met de exposure die de uitzending van De Avondetappe opleverde: “Alles werd supermooi in beeld gebracht. We hopen natuurlijk dat het ons extra boekingen oplevert. En we kunnen voor grotere evenementen natuurlijk ook altijd uitwijken naar Theater De Maagd: ook een prachtige locatie. De opnames vonden nu plaats in de Hofzaal: dat is de grootste binnenruimte in het stadspaleis. Het plan was eerst om de tafel met gasten te plaatsen op de binnenplaats, maar die is niet overkapt en het  risico op slecht weer was te groot.”

Voor veel mensen was het feit dat Het Markiezenhof ineens op televisie was een grote verrassing: “Dat de NOS langs zou komen, was alleen intern bekend. Maar al tijdens de uitzending kwamen er enthousiaste reacties binnen. Hartstikke leuk!”

Watermolen van Opwetten

Ook bij de Watermolen van Opwetten in het Brabantse Nuenen is men enthousiast over het bezoek van de NOS-crew. Directeur Drieske Brox vertelt: “De redactie van De Avondetappe zoekt steeds naar locaties die iets te maken hebben met de Tour de France. Nuenen was al eens doorkomstplaats van de Tour en het is bovendien de geboorteplaats van toprenner Steven Kruiswijk. Aangezien wij beschikken over een prachtige, historische locatie was het niet gek dat de NOS bij ons uitkwam. De afspraken werden eind maart al gemaakt, maar het moest wel geheim blijven omdat er geen publiek bij mocht zijn vanwege corona. Het was heel leuk om dit eens mee te maken. Zeker na de afgelopen rotperiode. Maar er is licht aan het einde van de tunnel: gasten weten ons nu gelukkig weer goed te vinden. Dus we gaan er weer vol tegenaan!”

De Watermolen van Opwetten is gelegen aan de oevers van de Kleine Dommel, op het randje van Nuenen en Eindhoven. Een veelzijdige horecagelegenheid op een schilderachtige en nostalgische plek die populair is bij wandelaars en fietsers. Maar ook vergaderingen, bijeenkomsten en andere zakelijke meetings zijn hier mogelijk voor kleine en grotere groepen dankzij de aanwezigheid van meerdere ruimtes.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.