Discover the finest spaces
Delen

De Avondetappe heeft oog voor prachtige locaties zoals Heerlijkheid Mariënwaerdt

De Sportzomer van 2021 wordt er eentje om nooit te vergeten. Met het EK Voetbal, de Olympische Spelen en de Tour de France zou je bijna vierkante ogen krijgen van de vele uren televisie die de makers van Studio Sport ons voorschotelen. Tijdens de Tour is het echter niet alleen genieten geblazen van de topprestaties van de wielrenners, maar staat in het dagelijkse NOS-programma ‘De Avondetappe’ ook steeds een bijzondere Nederlandse locatie nadrukkelijk in de spotlights. Greater Venues volgt alle locaties die het programma komende weken aandoet, zodat ook jij een kijkje achter de schermen krijgt! 

In De Avondetappe wordt nagepraat over de etappe van die dag, met vanuit Frankrijk onder meer reportages en interviews van Herman van der Zandt die de koers van dichtbij volgt. Op sfeervolle locaties ontvangt Dione de Graaff daarnaast uiteenlopende analisten en gasten om verder te praten over de Ronde van Frankrijk. Vanwege corona werd in 2020 noodgedwongen besloten om dat niet op locaties in Frankrijk te doen, maar op zoek te gaan naar bijzondere locaties in Nederland. Ook dit jaar wordt De Avondetappe nog vanuit Nederland uitgezonden.

De Markiezenhof

Een mooie kans dus voor bijzondere locaties in Nederland om zich in de kijker te spelen bij de locatiescouts van de NOS. Het bal werd zaterdag geopend door Villa Heideheuvel in Hilversum waar tijdens het EK Voetbal ook al het dagelijkse programma Studio Europa wordt gemaakt. Op zondag verkaste het hele circus naar De Markiezenhof in Bergen op Zoom, om op maandag neer te strijken bij landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd.

Heerlijkheid Mariënwaerdt is centraal gelegen in Midden-Nederland op slechts 5 minuten van de A2 en A15, nabij A27. Het historische, landelijk gelegen landgoed is geschikt voor elke bijeenkomst of event. Klein of groot, intiem of uitbundig. Van productpresentatie tot bedrijfsevenement. Men kan  ervoor kiezen om één van de vele beschikbare locaties te huren, een combinatie van meerdere locaties en zelfs een evenement in de buitenlucht is er mogelijk.

Fabio Jakobsen

Sales- en eventmanager Ilse van Gaal was natuurlijk meteen enthousiast toen De Avondetappe zich bij Heerlijkheid Mariënwaerdt meldde: “Het programma wordt opgenomen op locaties in Nederland met Tourgevoel of Tourgeschiedenis. Maandagavond was wielrenner Fabio Jakobsen te gast. Die komt uit Heukelum, een plaatsje hier vlakbij. Als je dan zoals de NOS op zoek bent naar een passende locatie, kom je al snel bij ons uit. Alles was zo geregeld; het was een hele prettige samenwerking.”

Door het wisselvallige weer was het tot het laatste moment spannend of de opnames binnen of buiten zouden plaatsvinden. Van Gaal vertelt: “We hadden twee opties: binnen in het Koetshuis of buiten bij de Grote Hooiberg. Uiteindelijk werd het de buitenlocatie en dat pakte heel goed uit. De locatie werd prachtig uitgelicht en kwam op televisie heel goed over. De dag na de uitzending kregen we heel veel leuke reacties. Zo’n tv-programma is gewoon supermooie pr voor ons, net zoals een publicatie op greatervenues.com trouwens.”

Gekkenhuis

Bij Mariënwaerdt ging de telefoon meteen nog vaker over dan na de aankondiging van de onlangs versoepelde coronamaatregelen. “Hopelijk vervallen op enig moment alle maatregelen, maar ook binnen de 1,5 meter-regelgeving kunnen we hier goed uit de voeten omdat we best grote locaties tot onze beschikking hebben. Maar momenteel is het echt een gekkenhuis. We merken heel duidelijk dat vooral de zakelijke markt in beweging is. Bedrijven willen met hun personeel vaak nog voor de zomervakantie bij elkaar komen, omdat veel mensen elkaar al lange tijd niet hebben gezien. Ook voor het najaar stromen de aanvragen binnen. Daar zijn we heel blij mee en natuurlijk doen we er weer alles aan om het iedereen naar de zin te maken.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.