Discover the finest spaces
Delen

Limburgse kastelen en grot stelen de show in De Avondetappe

In het televisieprogramma De Avondetappe worden nog tot en met 18 juli iedere avond de belangrijkste ontwikkelingen in de Tour de France besproken. Telkens vanaf een andere locatie in Nederland die een link heeft met de Ronde van Frankrijk of de wielersport in het algemeen. In dat geval mag de wielergekke provincie Limburg – en in het bijzonder de regio Maastricht/Valkenburg – natuurlijk niet ontbreken. Vandaar dus dat de afgelopen week prachtlocaties als La Caverne de Geulhem, Kasteel de Hoogenweerth en Château St. Gerlach voorbij kwamen in het enorm goed bekeken sportpraatprogramma.

Ilona van Rooij is als director sales & revenue bij Château St. Gerlach (Valkenburg) erg tevreden over de samenwerking met de tv-crew van de NOS: “Wij hebben op diverse locaties van Oostwegel Collection wel vaker opnames van televisieprogramma’s, dus daar worden we niet nerveus van. Zo kregen we onder meer al De Beste Zangers van Nederland en All You Need is Love over de vloer.”

Château St. Gerlach

In Valkenburg, in het schitterende Ingendael, op 10 minuten rijden van Maastricht, ligt Château St. Gerlach. Een landgoed vol herinneringen met een overweldigende schoonheid en grandeur. Het voormalige klooster en pachthof zijn omgetoverd tot hotelkamers en suites, huiselijke hotelappartementen en een restaurant. Het St. Gerlach Paviljoen & Kasteelhoeve biedt daarnaast een veelvoud aan mogelijkheden voor zakelijke bijeenkomsten en evenementen.

Dat De Avondetappe gebruik wilde maken van de idyllische locatie Château St. Gerlach was wat Van Rooij betreft dan ook een logische keuze: “De live-uitzending vond buiten plaats voor het overdekte terras met het chateau heel fraai op de achtergrond. Maar we hadden bij heel slecht weer ook naar binnen kunnen verkassen want daar hebben we twee grote zalen.”

Van Rooij zegt te merken dat de zakelijke markt weer wat begint aan te trekken: “Veel events en bijeenkomsten zijn eerder al verplaatst naar het najaar of volgend jaar. Er wordt vooral veel informatie opgevraagd. Wij adviseren onze klanten zo goed mogelijk, bijvoorbeeld als het gaat om zaken als Testen voor Toegang. Maar je merkt toch dat er soms nog wat twijfel is over het definitief vastleggen en contracteren van een afspraak voor grotere bijeenkomsten. Door flexibele voorwaarden op te stellen en goed mee te denken, komen we toch een heel eind. Daarnaast hebben we de afgelopen periode ook grote stappen gemaakt op het gebied van hybride en online evenementen eventueel in combinatie met fysieke bijeenkomsten. Onze eventplanners zijn op de hoogte van alle mogelijkheden binnen deze tak van sport die we omgedoopt hebben tot ‘Hybride Connection by Oostwegel Collection’. Je merkt echt dat klanten behoefte hebben aan goede voorlichting en advies. En daar zorgen wij dus voor.”

Kasteel De Hoogenweerth

Aan de oevers van de Maas, nabij de jachthaven van Maastricht, pronkt Kasteel de Hoogenweerth. Een unieke parel in het aanbod van hotel- en eventlocaties in Nederland, gelegen op een schitterend 4,5 hectare groot privé landgoed. Voorbij de wijnranken is het landgoed via de oprijlaan te bereiken. De allure van het kasteel en prachtig onderhouden tuinen met rozen en buxushagen is haast overweldigend. De medewerkers van het kasteel heten iedereen van harte welkom met een glimlach én een vleugje ‘Joie de Vivre’. Heerlijk overnachten kan er in het gemoedelijke Koetshuis met Lusthof en voor een onvergetelijk feest of zakelijk event wordt het imposante 14e-eeuwse jachtkasteel aanbevolen. De Hoogenweerth beschikt zelfs over een helikoperlandingsplaats.

Kasteel De Hoogenweerth is onderdeel van de Van Melick Groep. Sales manager Marcel Leenders viel met zijn neus in de boter voor wat betreft De Avondetappe want naast het kasteel wist hij de locatie-scouts van de NOS ook te overtuigen van de meerwaarde die andere locatie van het concern als decor zou hebben.

La Caverne de Geulhem

La Caverne de Geulhem in Valkenburg is een sfeervol ingerichte mergelgrot in het Zuid-Limburgse Heuvelland. Het grottencomplex bestaat uit vier aparte zalen, die ook gecombineerd kunnen worden. Gastronomische diners, stijlvolle feesten, effectieve productpresentaties en inspirerende meetings – het is allemaal mogelijk in een unieke omgeving in een feeëriek decor. De afgelopen 3,5 jaar was de grot niet in gebruik na een faillissement. Vanaf 1 oktober neemt de Van Melick Groep de grot weer officieel in gebruik voor trouwerijen en zakelijke events tot wel 1000 gasten.

Salesmanager Marcel Leenders vertelt: “De Avondetappe had dus de officieuze primeur. Ik had de NOS afgelopen voorjaar zelf uitgenodigd om de locaties Hoogenweerth en La Caverne de Geulhem te komen bekijken als mogelijke locatie voor De Avondetappe. Toen dat team hier was, hebben we ze op het kasteel eerst verrast met een glaasje prosecco en daarna met petit fours met daarop het logo van De Avondetappe. En we hadden ook een grote televisie staan met daarop een door ons in elkaar geknutselde foto van presentatrice Dione de Graaff in het decor van de grot. Nou, ze vonden de locaties al top, maar toen waren ze helemaal om.”

Geen windeieren

De uitzendingen waarin de Van Melick-locaties te zien waren, legden Leenders geen windeieren: “Het was top: de exposure was enorm met respectievelijk 1,7 miljoen en 1,2 miljoen mensen die de uitzending bekeken. Ook ons websitebezoek ging sky-high. Normaal wordt er dagelijks zo’n 150 keer op de website van Hoogenweerth geklikt, maar nu waren het er tijdens de uitzending alleen al 1810. We kregen ook heel veel leuke reacties via de mail en WhatsApp. Echt bizar. Het was ook heel prettig werken met de crew van de NOS; ze zijn allemaal even aardig en behulpzaam. Nee, dit is echt voor herhaling vatbaar!”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.