Parkzuid

Historie en natuur komen samen in de huiskamer van het Vondelpark

Je event houden midden in de natuur? Dat kan bij Parkzuid in Amsterdam. Deze venue is te vinden in het populairste park van Amsterdam: het Vondelpark. In dit iconische pand vol historie zat eerder het Filmmuseum. Nu is dit Rijksmonumentale pand dé plek voor een groot personeelsfeest, een onvergetelijke borrel of zakelijke presentatie. 

Als we naar binnen lopen valt gelijk op hoe natuurlijk de overgang is van buiten naar binnen. Het groene van het Vondelpark is overduidelijk doorgetrokken naar binnen. Overal hangen of staan planten. En aan de muur in het Restaurant zien we naast de bar een grote moswand met de tekst ‘Eat what makes you happy’. Dat zet gelijk de toon en dat is dan ook precies waar ze hier voor staan.

Parkzuid

Want wie hier ook komt, je kunt er heerlijk uitgebreid eten met je bedrijf in het knusse Restaurant van honderd vierkante meter. Er is een à-la-carte-kaart, met als thema ‘healthy meets guilty pleasures’, maar je kunt ook kijken in het uitgebreide banquetingboek. Ontbijt, lunch, diner, maar ook fingerfood, pincho’s (Baskische tapa’s), late night snacks en proeverijen zijn bij deze venue mogelijk. Liever zin in taart? Deze wordt vers gemaakt door de huispatissier. Het pand heeft een culturele bestemming, maar daarnaast is het duidelijk een horecaplek die Amsterdam recht doet: welke koffie je ook wilt bestellen, deze venue heeft het. Wat dat betreft zijn ze hier altijd met de tijd meegegaan, maar de ouderwetse kwaliteit is gebleven.

Daarnaast is het mogelijk om bijvoorbeeld een walking dinner te doen, een sit down dinner, shared dining of te kiezen uit een ruime variatie aan buffetten. Allemaal gemaakt door het eigen, gepassioneerde keukenteam. Heb je de voorkeur voor vegetarisch of vegan? Ook dat is geen probleem. Het keukenteam is pas tevreden als jij het eten op je bord hebt waar jij gelukkig van wordt. Alles wordt dan ook geserveerd met een vrolijke glimlach.

IDFA

Zoals gezegd, eerder zat hier dus het Filmmuseum. Dat is verhuisd naar Amsterdam Noord aan het IJ, maar film blijft hier een groot thema. De hoofdbewoner van deze venue is namelijk IDFA: Het International Documentary Filmfestival Amsterdam. Via de marmeren trap die vanuit het Restaurant omhoog loopt, komen we terecht op de eerste verdieping. We zien gelijk het Mediacafé; hier kan je na je event met z’n allen nog even een drankje doen. Hierboven heeft IDFA ook een filmzaal gerealiseerd waar je tijdens events ook presentaties of speeches kunt geven. Leuk detail: de filmzaal was vroeger ook al een filmzaal. Later werd het een lege ruimte waar onder meer de AVROTROS programma’s maakte, maar nu is het dus weer in ere hersteld als bioscoopzaal.

We lopen door en komen terecht bij de Social Space. Hier kan je prima even gaan zitten met je laptop. En als je wat te drinken wilt, dan bestel je dat door middel van een QR-code. Binnen no time heb je dan je bestelling op tafel staan. Lopen we de andere kant op, dan komen we terecht bij Studio B. De oplettende kijker herkent deze plek misschien wel van het tv-programma WNL, want dat wordt hier opgenomen. De zaal wordt gekenmerkt door de hoge plafonds en een klassieke uitstraling, in combinatie met oneindige multimediale mogelijkheden. Deze blackbox kan dan ook perfect gehuurd worden voor events, zoals netwerkbijeenkomsten of diners. De ruimte nog wat uitbreiden? Dan kan je de naastgelegen Franse Kamer erbij betrekken. Dit is een intieme ruimte met een indrukwekkende uitstraling. Er is een directe doorgang naar het bordes en deze ruimte heeft een overvloed aan daglicht. Zo kan je bijvoorbeeld in Studio B een dj laten draaien en in de Franse Kamer het diner organiseren. Of andersom, net wat je zelf wilt.

Buiten

En als we het dan toch over dat bordes hebben, daar lopen we gelijk even heen. Maar voordat we daar zijn, zien we iets anders. Achter de hoge ramen ligt de Wintertuin, een glazen veranda die grenst aan het bordes. Met het Vondelpark direct achter de hoge ramen is het uitzicht in beide ruimtes geweldig. Liever lekker buiten zijn in de natuur? Dan is het bordes perfect. Voor groepen tot 150 personen is het ook mogelijk een zijde van het bordes af te huren naast de enorme, statige trap. Je waant je hierdoor bijna op het bordes van een paleis, mét een waanzinnig uitzicht over het park en de lager gelegen terrassen. Regent het of is het juist heel warm? Dan is een tijdelijke overkapping van het bordes mogelijk door middel van pagodetenten. Wil je daar nog meer buitenruimte bij, dan kan je de terrassen op de begane grond ook nog gebruiken.

Huiskamer

Het wordt voor ons alweer tijd om richting huis te gaan. Jammer, we zouden hier wel een dagje willen blijven. Je voelt je hier al snel welkom: deze venue voelt als een huiskamer. Met events kan je bij deze venue alle kanten op; van bedrijfsfeest tot zakelijke netwerkbijeenkomst. Huur je het hele pand? Dan kan je er zo tot 350 bezoekers kwijt. In hartje Amsterdam dus. Wij zouden het wel weten!