Discover the finest spaces
Delen

Skydeck heet nu E-Deck en richt zich op duurzame events

Evenementenlocatie Skydeck op vliegveld Teuge, vlakbij Apeldoorn, is onlangs overgenomen door elektrische vliegschool E-Flight en onderhoudsbedrijf Hanger One. De locatie wordt de komende tijd ontwikkeld tot E-Campus voor elektrisch vliegen maar blijft ook een evenementenlocatie. Allemaal onder de nieuwe naam E-Deck. “We willen iedereen bekend maken met duurzame luchtvaart en daarnaast duurzame events faciliteren met een zo laag mogelijke footprint”, vertelt Kim van den Anker van E-Deck.

E-Flight zit sinds het voorjaar van 2021 in het pand van (toen nog) Skydeck en heeft vier elektrische vliegtuigen waarin je kunt leren vliegen. Onlangs werd de evenementenlocatie erbij gevoegd en liggen er allerlei plannen voor E-Deck. Kim: “Er komen 600 zonnepanelen op het dak, werkplekken voor tijdelijke en structurele huur en we willen onze vergaderruimte E-Flight Deck splitsen zodat we er een vergaderzaal bij hebben.” Ook komt er een E-Campus waar bedrijven en onderwijsinstellingen zich bezig moeten gaan houden met het verduurzamen van de luchtvaart. “De E-Campus moet een belangrijk innovatief centrum en broedplaats worden voor het versnellen van de transitie naar elektrisch vliegen.”

E-Deck

Bij de nieuwe evenementenlocatie E-Deck merk je aan alles dat je op een actief vliegveld zit. In de multifunctionele Hangar van duizend vierkante meter kun je allerlei soorten events organiseren zoals beurzen, bedrijfsfeesten en congressen tot 500 personen. Verder is er de ruime vergaderzaal E-Flight Deck met uitzicht op de landingsbanen voor maximaal 75 personen en op het dak de unieke Skylounge. Hier kijk je uit over het hele vliegveld en kun je bovendien relaxen op het dakterras. In de Skylounge kunnen tot 50 mensen terecht voor onder andere borrels, workshops en vergaderingen. Kim: “Alle events die je bij ons organiseert zijn van begin tot eind duurzaam. Van de catering in combinatie met vergaderen tot en met duurzaam vliegen en in de elektrische vliegsimulator. Dat is voor ons een logische combinatie, die ook laagdrempelig hoort te zijn.”

Ook de catering kan door E-Deck geregeld worden. Ontbijt, lunch, borrel en/of diner is geen probleem en kan voor meer dan duizend personen. “We werken samen met een honderd procent biologische, sociale bakker en we zijn bezig met de transitie naar volledige biologische catering. Ook hebben wij de ambitie om helemaal geen wegwerpartikelen meer te gebruiken. Dit doen we om ons steentje bij te dragen en bovenal anderen te inspireren. Het is ook vooral een kwestie van pionieren, van ‘doen’ en in de praktijk brengen. Daar zijn wij van”, aldus Kim.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.