Discover the finest spaces
Delen

Postkantoor Utrecht unieke tijdelijke eventlocatie

Het oude Postkantoor aan de Neude in Utrecht is vanaf nu te huur voor zakelijke evenementen en congressen. Exploitanten Micha van Herk van iQ-events en Imre van Leeuwen van Shivers brachten tijdens het nieuwjaarsevent van MPI Nederland het nieuws dat de evenementenvergunning rond is.

Inspiratie tussen de uitvindingen

De expozaal met het karakteristieke hoge, gewelfde plafond werd de afgelopen maanden gebruikt voor exposities, waardoor de mogelijkheden voor andere evenementen beperkt waren. Dinsdag vertrekt de tentoonstelling ‘Da Vinci – the joy of understanding’ uit het gebouw, en is ook de meest spectaculaire ruimte van het monument volledig beschikbaar als evenementenlocatie. Maandag had MPI Nederland daar de primeur met haar nieuwjaarsevent. De bezoekers konden zich nog eenmalig laten inspireren tussen de uitvindingen van Da Vinci, onder genot van de door Van der Linde Catering + Evenementen verzorgde hapjes.

“Het postkantoor is tot oktober beschikbaar voor congressen en seminars: events met waarde, daar ligt voor ons de focus.”

 

Tijdelijk

Het monumentale pand in het Utrechtse stadscentrum bestaat uit meerdere ruimtes. Zo kunnen bedrijven terecht in de Boardroom (34 m2, tot 15 personen), de Studio (84 m2, tot 40 personen) en de Meetingroom (101 m2, tot 60 personen). Daarnaast is nu ook de Exporuimte beschikbaar – de grote hal van 450 m2.

Tot voor kort verzorgde organisatiebureau Shivers de exploitatie van het Postkantoor, maar dat is nu overgegaan op partner IQ-events. Wie de indrukwekkende hal in het voormalige Utrechtse postkantoor wil afhuren moet er overigens snel bij zijn: vanaf oktober 2015 wil vastgoedontwikkelaar ASR het pand ontwikkelen voor herbestemming. Van Herk: “Wat er daarna met het Postkantoor gebeurt is nog niet duidelijk. Tot die tijd is het gebouw beschikbaar voor congressen en seminars. Events met waarde, daar ligt voor ons de focus.”

[Foto’s: Menno Ridderhof | iQ-events]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.