Discover the finest spaces
Delen

Nieuwe transparante entree geeft Van Gogh Museum meer ruimte

Het Van Gogh Museum heeft het nieuwe entreegebouw geopend voor het publiek. De architectonisch opvallende, transparante entree ligt nu aan het Museumplein, en geeft het museum de mogelijkheid meer bezoekers te ontvangen. Ook kunnen er in de nieuwe ruimte grotere bijeenkomsten worden georganiseerd.

De bouw van de nieuwe hoofdentree aan het Museumplein is voorspoedig verlopen, laat directeur Axel Rüger weten. “De oplevering valt geheel binnen de strakke planning van anderhalf jaar en het gestelde budget.” Het glazen entreegebouw is voorzien van technische hoogstaande glasconstructies, installaties, moderne vloeren en wanden. Er is een nieuw ruim en licht ontvangstgebied met garderobes en een geheel vernieuwde museumwinkel met ruim 500 nieuwe producten.

‘Het transparante gebouw met state of the art glasconstructies is een verrijking van het Van Gogh Museum én het Museumplein’

Meer bezoekers ontvangen

Rüger: “De nieuwe toegang, betere logistiek en dit grotere ontvangstgebied stellen ons in staat om meer bezoekers gastvrijer te ontvangen. Bovendien sluit het museum ook goed aan bij het veranderde Museumplein waarbij alle omliggende culturele instellingen hun entree aan de kant van het Museumplein hebben. Het transparante gebouw met state of the art glasconstructies is een verrijking van het Van Gogh Museum én het Museumplein.”

Mogelijkheden organiseren grotere bijeenkomsten

Ter ere van de opening zijn er op 6 september op het Museumplein 125.000 zonnebloemen gratis uitgereikt aan het publiek. Met het nieuwe entreegebouw is het museum 800 vierkante meter rijker. Dat verbetert de bezoekersstroom en biedt meer ruimte voor een goede ontvangst en service aan bezoekers. Bovendien is het nieuwe entreegebouw zo flexibel ingericht dat er meer mogelijkheden zijn voor het organiseren van grotere bijeenkomsten en ontvangsten.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.