Discover the finest spaces
Delen

Sfeerimpressie: nieuwe entree Van Gogh Museum

De nieuwe entree van Het Van Gogh Museum in Amsterdam zal in september 2015 worden geopend. De toegang van het museum ligt dan niet meer op de Paulus Potterstraat maar op het Museumplein, naast de tentoonstellingsvleugel die het museum al in 1999 opende.

“De vijver wordt uitgegraven tot een verdiepte entreefoyer met een garderobe, museumwinkel, balies en sanitaire voorzieningen”

 

Verdiepte foyer

De nieuwe entree komt te liggen aan het bijgebouw en bestaat uit één geheel glazen kap. De overkapping wordt gebouwd over de plaats waar tot nog toe de vijver lag. Die vijver wordt uitgegraven en verbouwd tot een verdiepte entreefoyer met een garderobe, museumwinkel, balies en sanitaire voorzieningen. Vanuit de foyer zijn de beide vleugels van het museum te bereiken.

Het ontwerp van het nieuwe entreegebouw van het Van Gogh Museum is gemaakt door Kisho Kurokawa architects & associates. In hoofdlijnen bestaat het plan uit het voltooien van de ellipsvormige gebouwvleugel die dat zelfde bureau in 1999 realiseerde. Dit idee werd verder uitgewerkt door Hans van Heeswijk architecten.

 

[Beeldmateriaal: Hans van Heeswijk architecten]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.