Discover the finest spaces
Delen

Nieuwe eventruimte voor volledige gerestylede rooftopbar LuminAir

DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station besloot onlangs dat het tijd was voor een flinke transformatie. Om te beginnen een nieuwe naam, nieuwe eventruimte en look voor de populaire rooftopbar en ook de hotelkamers zijn behoorlijk onder handen genomen. De verbouwing duurde ruim 4,5 maanden en onlangs was het tijd voor de officiële opening.

LuminAir. Zo heet de totaal vernieuwde rooftopbar op de elfde verdieping van het gebouw aan de Oosterdoksstraat nu. Eerder was dat nog Skylounge. Waarom ze die verandering nodig vonden vertelt pr-manager Lauren Bohnenn: “De kwaliteit van de vorige bar kwam door het intensief gebruik de afgelopen jaren niet meer overeen met onze standaarden en de visie en ambitie voor de toekomst. Aangezien het algehele interieur en grote elementen zoals de vloer aan vervanging toe waren, is er besloten om van de gelegenheid gebruik te maken en de hele bar grondig onder handen te nemen en de bar naar een hoger niveau te tillen.”

LuminAir

Voor mensen die al eens eerder een event hebben gehouden in de rooftopbar is er een hoop veranderd, meldt ze. “Eigenlijk alles behalve de locatie en het uitzicht. De indeling, het design en de algehele uitstraling van de bar is aangepast, maar daarnaast hebben we ook het aanbod qua eten en drinken en de service naar een hoger niveau getild. Wat optisch het meeste opvalt is de nieuwe cocktail bar in de gloednieuwe eventruimte Eclipse en de nieuwe koffiebar en eilandbar in LuminAir noord in plaats van de langgerekte bar in het midden van de ruimte.”

Ze legt uit: “Dit geeft de mogelijkheid om verschillende hoeken van de ruimte op verschillende manieren en op het hoogste niveau te activeren. De meubels in de ruimte zijn geherpositioneerd om extra de nadruk te leggen op het spectaculaire uitzicht. Daarnaast is er uitgebreid geïnvesteerd in de geluids- en lichtinstallatie; met als highlight de wolken installaties aan het plafond waarop gedurende de avond verschillende lichtshows worden afgespeeld waardoor de ruimte constant anders aanvoelt.”

Eclipse

We noemden het al eerder: aan LuminAir is ook een nieuwe aparte eventspace toegevoegd: Eclipse. Een plek die geschikt is voor events, meetings en brainstorms. Eclipse is 132 m2 groot en biedt ruimte aan een staande receptie van honderd feestgangers of een zittend gezelschap van vijfenzeventig gasten. De locatie is uitgerust met een full-service cocktailbar en dj-booth. Het team van Eclipse fungeert als een blanco canvas waar gasten hun eigen visie aan kunnen doorgeven en richt zich op het organiseren van evenementen waar alles mogelijk is. En dit alles met uitzicht op het IJ, de grachten en historische gebouwen.

Blijven slapen

Mocht je een meerdaagse event houden, dan kan je dus terecht in de 54 gerestylede hotelkamers. Deze zijn onlangs getransformeerd tot specifieke beleving in de stijl van de Amsterdamse School. “Deze populaire kunststroming en architectuur, die vooral te bewonderen is in Amsterdam, voegt zo een extra dimensie toe aan de unieke beleving van het hotel”, concludeert General Manager Floris Licht. “Het design van de kamers combineert de unieke kleur van de Amsterdamse bakstenen met pasteltinten, hetgeen dat mooi in contrast staat met de zwarte accent-lijnen op de muren en het donkerblauwe hoofdeinde van het bed. Hierdoor is een hele gezellige, warme en comfortabele kamer ontstaan, die ons al erg veel complimenten van gasten heeft opgeleverd.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.