Discover the finest spaces
Delen

Nacional in de running voor ‘Beste Restaurant Design 2014’ award

De datum van de uitreiking van de Entree Hospitality & Style Awards 2014 komt steeds dichterbij. Eerder al werden de genomineerden voor de ‘Oscars’ op horecagebied bekend gemaakt en op 1 december wordt in Studio21 in Hilversum duidelijk wie er met prijzen naar huis gaat. Eén van de kanshebbers voor de titel ‘Beste Restaurant Design 2014’ is restaurant en bar Nacional, aan het Leidseplein in Amsterdam.

Parijs anno 1950
In het hart van Amsterdam wanen gasten van Nacional zich in het Parijs van de jaren ’50. Het interieurconcept en vele kleine details in het restaurant en bar van Casper Reinders zorgen meteen bij binnenkomst voor een stap terug in de tijd. Het menu met ‘signature dishes’ als steak tartare, confit de canard and poussin grillet sluit naadloos aan bij de sfeervolle ambiance van een Parijse brasserie.

“Het interieurconcept en vele kleine details in het restaurant en bar van Casper Reinders zorgen meteen bij binnenkomst voor een stap terug in de tijd.”

 

Karakter en concept
“Het interieurconcept dat het meest uitblinkt in uitstraling en afwerking en waarbij het concept volledig geïntegreerd is in het design, wint de award voor ‘Beste Restaurant Design 2014. Hierbij draait het om karakter en een onderscheidend interieur”, aldus de Entree Magazine. Op 1 december zal blijken of Nacional de award in de wacht sleept. Het restaurant neemt het op tegen De Keizer (Eersel), By Pascal (Oosterhout) en Zucca (Leiden).

Van Amsterdam tot Veghel
Opvallend is dat veel van de 36 zaken die genomineerd zijn voor de negen ‘Entree Hospitality & Style Awards’ Amsterdams zijn. Maar ook restaurants en horecaconcepten uit het zuiden, noorden en oosten van het land vallen op door hun originele aanpak of interieur. In grote lijnen zijn de genomineerde locaties verdeeld in drie verschillende vakgebieden: ‘beste cocktailbar’, ‘beste restaurant & bar’ en ‘beste hotelconcept’.

[Foto’s: Nacional]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.