Discover the finest spaces
Delen

Meer dan 1.000 bruidsparen bezoeken 250 locaties tijdens succesvolle Open Toptrouwlocatie Route

De Open Toptrouwlocatie Route kon gisteren rekenen op meer dan 1.000 bruidsparen die zich bij 250 trouwlocaties meldden voor een vrijblijvende bezichtiging. Het nationale evenement is warm onthaald door zowel locaties als bruidsparen.

Uit het Nationaal Trouwonderzoek* blijkt dat één op de acht bruidsparen veel stress ondervindt bij het zoeken naar de perfecte trouwlocatie. Het schijnt een enorme opgaaf te zijn om de ideale trouw- en feestlocatie voor de Grote Dag te vinden. Wordt het een markant landhuis, een hippe strandpaviljoen of juist een authentiek kasteel? Het grootste gedeelte van het budget gaat op aan de trouwlocatie, het is dan ook logisch dat hier veel voorbereidingstijd in gaat zitten.

Drie keer per jaar een Open Toptrouwlocatie Route
Juist om die tijd wat in te korten en de zoektocht voor tienduizenden bruidsparen te vereenvoudigen organiseert Toptrouwlocaties jaarlijks drie Open Toptrouwlocatie Routes. Een ‘open dag’ bij ruim 250 toptrouwlocaties, verspreid door het land. Zo kunnen bruidsparen op hun gemak, zonder afspraak en bij verschillende locaties naar hartenlust rondkijken en de sfeer proeven. Bruidegom Wesley: “De route is een geschikte mogelijkheid omdat je zo in de oriëntatiefase al een shortlist kunt maken.” Zijn aanstaande bruid Alexandra vult aan: “Ik ben nog maar een week geleden ten huwelijk gevraagd, en we kunnen nu al direct een aantal locaties bezoeken, zonder dat we daar een concrete invulling voor hoeven te hebben. Iets wat bij een officiële bezichtiging waarschijnlijk wel de vraag zal zijn van een locatie.”

Foto: Wesley + Alexandra bij Westerliefde, Amsterdam. Fotocredits: Daniëlle Krijtenburg Fotografie

Landgoed Waterland, Velsen-Zuid
Van 12.00 tot 17.00 uur werden de deelnemende trouwlocaties door vele bruidsparen bezocht: niet alleen door de ruim 1.000 aangemelde bruidsparen, ook andere geïnteresseerden of stellen die de locatie al geboekt hadden, kwamen een kijkje nemen. Bij Landgoed Waterland in Velsen-Zuid liep het, net als voorgaande edities weer storm. Eigenaresse Saskia Post: “We hebben een aantal partners gevraagd mee te werken aan een mooie presentatie. Zo kunnen onze gasten ook werkelijk een beeld vormen van de mogelijkheden. Iedereen voelt zich hier thuis en uiteindelijk bepalen het bruidspaar en hun gasten de sfeer. Dat is het mooie aan Landgoed Waterland: het is op hun trouwdag(en) werkelijk helemaal ‘hun thuis’.

Tom en Chantalle, een aanstaand bruidspaar dat van de gelegenheid gebruik maakte om Landgoed Waterland te bezichtigen is nu al enthousiast over de locatie: “Het is alles in één en bovendien exclusief te reserveren. Dat vinden wij handig in verband met de kinderen die erbij zullen zijn.” Chantalle: “Ik wilde nooit trouwen, maar nu we het gaan doen willen we het ook helemaal goed doen. De Open Toptrouwlocatie Route helpt ons in ieder geval al met de zoektocht naar de geschikte locatie.”

Foto: Tom en Chantalle bij Landgoed Waterland, Fotocredits: Barbara van Baarsel

Westerliefde, Amsterdam
Ook het authentieke Westerliefde op het Westergasterrein in Amsterdam trok veel aandacht bij aanstaande bruidsparen. De styling zorgde direct voor een wow-effect, tezamen met de fijne cocktails en bijzondere cocktails die werden geschonken. Fotografe Daniëlle Krijtenburg toonde geïnteresseerde haar werk, zodat een bruiloft in Westerliefde goed gevisualiseerd werd. Lieske Veraart, eigenaresse Total-X: “Je merkt dat de Open Toptrouwlocatie Route steeds groter wordt en dat de geïnteresseerden ook heel bewust bezig zijn met de open dag. Er heerst ook weer meer sfeer, plezier. Je ziet dat mensen er weer zin in hebben.” En dat blijkt ook uit de reacties van bruidsparen. Dennis en Eva hebben al gekozen voor Westerliefde en zullen elkaar in augustus van dit jaar eeuwige trouw beloven. “Vanwege beschikbaarheid en de ‘angst’ om misschien iets van een andere trouwlocatie te missen, zijn we toch langs meerdere locaties geweest. Maar nu we Westerliefde geboekt hebben, zijn we heel blij met onze keuze!”

Foto: Dennis en Eva bij Westerliefde. Fotocredits: Danielle Kruitenburg Fotografie

Succes van Open Toptrouwlocatie Route
De Open Toptrouwlocatie Route is vooral succesvol te noemen dankzij de inzet van alle deelnemende locaties: zij openen hun deuren, kleden de locatie aan en geven alle bruidsparen een warm welkom. Sommige toptrouwlocaties gaan zelfs zo ver dat ze de trouwceremonie in scene zetten, speciaal trouwvervoer regelen of iedereen champagne en wedding cakes aanbieden. Locatieadviseurs van Toptrouwlocaties.nl, Laura, Marja en Annemieke: “Dankzij de effort van de deelnemende locaties kunnen bruidsparen ook werkelijk het gevoel krijgen ‘hier willen wij trouwen’. Een gezamenlijke inspanning van Toptrouwlocaties.nl en de trouwlocaties zorgt ervoor dat bruidsparen een goede indruk krijgen van wat het Nederlandse trouwlocatielandschap te bieden heeft”.

Gratis Ritual cadeaupakket en kans op het winnen van de huwelijksdag
Alle aangemelde bruidsparen die n.a.v. hun bezoek aan de Open Toptrouwlocatie Route hun definitief geboekte locatie doorgeven via de website Toptrouwlocaties.nl, ontvangen een Rituals cadeaupakket t.w.v. € 48,50. Daarnaast maken zij kans hun huwelijksdag terug te winnen t.w.v. max. € 10.000,-.

Data Open Toptrouwlocatie Route 2014
Op woensdag 2 juli 2014 van 17:00 tot 22:00 uur organiseert Toptrouwlocaties een speciale Summer Night editie. De Route in september vindt dit jaar plaats op zondag de 28e van 12:00 tot 17:00 uur.

 

* Het Nationaal Trouwonderzoek is dit jaar in opdracht van Toptrouwlcoaties.nl uitgevoerd bij ruim 500 bruidsparen door het onafhankelijke onderzoeksbureau effectmeting.nl. 

Fotocredits: Barbara van Baarsel en Danielle Kruitenburg Fotografie

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.