Discover the finest spaces
Delen

Je event in Franse boulevardstijl op nieuw terras van Mooie Boules Haarlem

Een zakelijk event combineren met een leuke activiteit zoals jeu de boules, karaoke, darten of sjoelen? Dat kan bij Mooie Boules Haarlem. Sinds half mei heeft de industriële locatie aan het water in de voormalige energiecentrale van Haarlem bovendien een gloednieuw terras. Dat zorgt voor nog meer mogelijkheden voor meetings en events. Een presentatie of workshop onder de stretchtent die het grootste deel van het terras overdekt bijvoorbeeld. Of een winterse borrel met glühwein, want in de winter is het nieuwe terras deels overdekt en verwarmd.

De aanleg van het nieuwe terras had wel wat voeten in aarde: “We hadden bij onze opening in 2021 altijd al het plan om een ultiem terras aan te leggen en zamelden zelfs geld in via crowdfunding om dit te realiseren. Omdat we moesten wachten tot de gemeente de kade verstevigd had, realiseerden we een tijdelijk terras. In januari 2023 waren de kadewerkzaamheden echter klaar en konden we het terras de Franse boulevard-sfeer geven die we met Mooie Boules al sinds de start voor ogen hadden. Op Hemelvaartsdag vierden we de Grand Opening met een welkomstdrankje, gratis jeu de boulen en live-muziek”, vertelt Björn Koster van Mooie Boules Haarlem enthousiast.

Mooie Boules Haarlem

Het nieuwe terras van restaurant en evenementenlocatie Mooie Boules Haarlem is verdeeld in een speel- en borrelzone met jeu de boulesbanen en hoge tafels en een zone waar gasten aan picknicktafels kunnen zitten voor een hapje en een drankje. De carrousel-buitenbar splitst het terras in tweeën. Aan het water is een stadsstrandje aangelegd en plof je lekker neer in strandstoelen, vanuit waar het lekker wegkijkt over het Spaarne. Er zijn bomen aangeplant en in het midden van het terras staat een roestige Renault oldtimer als eyecatcher. ‘s Avonds is het terras sfeervol verlicht met priklichten en de authentieke lantaarnpalen geven het geheel de sfeer van een Franse boulevard.

Mooie Boules is goed bereikbaar met zowel openbaar vervoer als met de auto en er zijn gratis parkeermogelijkheden. Björn: “Een evenement dat bij iedereen in de smaak valt? Wij regelen alles van A tot Z met activiteit, eten en drinken in één. Voor groepen tot veertig personen die behoefte hebben aan iets meer privacy, is er de vide. Met uitzicht over de zaak, privé jeu de boules baantjes en een zelftap. Groter uitpakken? Mooie Boules is ook exclusief af te huren tot 700 personen. Dan heb je de eventlocatie met zeven indoor jeu de boules banen, twee buitenbanen, een terras met buitenbar, karaokeruimtes en overig vertier helemaal voor jezelf.”

Zowel binnen als buiten is Mooie Boules nu dus op en top gefaciliteerd voor het houden van zakelijke bijeenkomsten en events. Dit loopt uiteen van een (aankomst)receptie tot een feest en veel daar tussenin. De reacties op het nieuwe terras zijn onverdeeld positief: “Het eerdere terras was een tijdelijk versie en ondanks dat het toen al een unieke en zonovergoten plek was aan het water, komt de mix tussen het industriële karakter van het Lichtfabriekterrein en het Franse tintje van een boulevard nu echt tot z’n recht. De puntjes zijn op de i gezet en het kan nu met trots een stadsstrand genoemd worden.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.