Discover the finest spaces
Delen

Gelderlandfabriek in Culemborg opent in 2016 als eventlocatie

In Culemborg wordt hard gewerkt aan de vernieuwing van de Gelderlandfabriek, een nieuwe evenementenlocatie in de oude Gelderland meubelfabriek aan het spoor.

De basis van de enorme fabriek vormt een locomotiefloods uit 1868, inmiddels de oudste locomotiefloods van Nederland. In de jaren dertig opende meubelmaker Gelderland hier een fabriek in de oude locomotiefloods en het aangebouwde pand met karakteristieke zadeldaken. De locomotiefloods was in gebruik als tekenlokaal en de grote zaal fungeerde als productiehal. Meubelmerk Gelderland was tot eind 2002 in de fabriek gevestigd en verhuisde daarna naar een andere locatie in Culemborg.

Bijeenkomsten

Het gebouw aan het spoor werd in 2015 gerenoveerd en wordt nu klaargemaakt voor de nieuwe functies. In de oude locomotiefloods in het pand opent in 2016 een Italiaans restaurant. “Maar de belangrijkste bron voor inkomsten worden de bijeenkomsten”, vertelt Mark van Dooren namens de Gelderlandfabriek. De ruimte van het restaurant is inzetbaar voor vergaderingen en private dining, en er komt een grote evenementenzaal. Daarnaast zijn er verschillende vergaderruimtes voor een maximum van 15 personen.

“De basis van de enorme fabriek vormt een locomotiefloods uit 1868, inmiddels de oudste locomotiefloods van Nederland.”

“Grote bijeenkomsten als conferenties kunnen plaatsvinden in de grote evenementenzaal. Die heeft een tribune voor 200 mensen en een speeloppervlak van 10 bij 11. Maar de zaal is flexibel, de tribune kan ook makkelijk weg om meer plaats te creëren.”

Inspirerende omgeving

In het gebouw zijn flexplekken voor zzp’ers en studio’s van creatieve ondernemers, zoals ontwerpers en decormakers. “We willen ondernemers uit de omgeving wat anders bieden dan een vergadercentrum. Een inspirerende omgeving, tussen de creatieve ondernemers in het gebouw.” De evenementenlocatie wordt ingericht met hulp van de bewoners, maar ook Gelderland industrie helpt met meubilair. De industriële look blijft op deze manier behouden.

De Gelderlandfabriek gaat in februari 2016 open voor het publiek.

[Beeldmateriaal: Degelderlandfabriek.nl | Jord Visser]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.