Discover the finest spaces
Delen

Evenementenlocatie Het Friese Museumdorp schittert in aflevering Boer zoekt vrouw

Museum en evenementenlocatie Het Friese Museumdorp in Allingawier zette zichzelf afgelopen zondag flink op de kaart als decor van het populaire tv programma ‘Boer zoekt vrouw’. De vijf boeren hielden er in verschillende gebouwen speeddates. “Het hele dorp was een weekend in oktober helemaal ingenomen door cameramensen, lampen, kabels en nog veel meer. Het was een heel circus. Geweldig om mee te maken!” vertelt Elsbeth Attema van Het Friese Museumdorp. 

Afgelopen zomer werd Elsbeth ineens gebeld door een locatiescout van Blue Circle, het productiebedrijf van Boer zoekt vrouw. “Ze wilden graag een paar keer langskomen om te kijken of ons dorp geschikt zou zijn voor de opnames. We hebben hier namelijk allerlei authentieke Friese gebouwen die een leuk oer-Hollands decor vormen voor het programma. Uiteindelijk zijn ze drie keer geweest waarna ik hoorde dat ze graag bij ons wilden komen filmen”, vertelt Elsbeth enthousiast. De Boer zoekt vrouw crew nam meteen het hele dorp in beslag. “We konden het hele weekend niemand toelaten. Maar dat hadden we er graag voor over hoor. Het is erg leuk om aan het programma mee te kunnen werken en bovendien geweldige promotie!”

Het Friese Museumdorp

In de aflevering van Boer zoekt vrouw die in Het Friese Museumdorp werd opgenomen, maakten de vier boeren en één boerin voor het eerst kennis met tien van de mensen die hen een brief hadden geschreven. Ze kwamen aanvaren in een klein bootje terwijl de mannen en vrouwen die maar al te graag met hen wilden daten hen vanaf de waterkant toejuichten. Vervolgens kregen de boeren een speeddate van telkens vijf minuten op verschillende plekken in het dorp, dat omgedoopt was tot ‘Date Doarp’. Zo zaten ze in de Smederij, de Bakkerij, in de Boomgaard, in de Opkamer van de boerderij en op het Schip. Er werd ook gefilmd in restaurant It Ferhaal.

Elsbeth: “Ik heb ze het hele weekend complete vrijheid gegeven. Natuurlijk heb ik ze wel onthaald en de weg gewezen, maar ik ben niet het hele weekend gebleven. Je loopt toch alleen maar in de weg. Die zondag bouwden ze alles in een rap tempo weer af en toen was het eigenlijk net alsof er niets was gebeurd. Totdat de aflevering afgelopen zondag werd uitgezonden natuurlijk.” Ineens stond de telefoon roodgloeiend. “We hebben er al allerlei boekingen bij gekregen. Ontzettend leuk!”

Boer zoekt vrouw

Het Friese Museumdorp vormt een deel van het karakteristiek terpdorp Allingawier. Alle huizen in het museumdorp werden vroeger bewoond en zijn weer zo ingericht zoals men een paar eeuwen geleden leefde. Je kunt bijvoorbeeld zien hoe een authentieke boerderij eruit zag of een smederij. De panden zijn ook te huur voor vergaderingen, presentaties en andere soorten events. Elsbeth: “We zijn erg flexibel. In overleg is veel mogelijk bij ons. We hebben kleine ruimten voor intieme bijeenkomsten, maar als het om een groot event gaat dan kun je zelfs het hele dorp gebruiken.”

Het museumdorp is vanaf 12 april weer te bezichtigen van 10 tot 17 uur. Maar voor events kun je ook buiten openingstijden terecht.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.