Discover the finest spaces
Delen

Volop zakelijke mogelijkheden bij nieuw Fletcher Hotel-Restaurant ByZoo Emmen

Fletcher Hotels opende onlangs de deuren van een hagelnieuw hotel in het centrum van Emmen, recht tegenover de bekende dierentuin Wildlands Adventure Zoo. Een naam was dan ook zo gevonden: Fletcher Hotel-Restaurant ByZoo. Het hotel hoopt veel toeristen te mogen ontvangen, maar biedt door de aanwezigheid van diverse zalen ook volop mogelijkheden voor zakelijke gasten.

Op 26 maart werd het complex aan het Raadhuisplein na een bouwperiode van 2,5 jaar geopend. Het centraal gelegen en daarmee goed bereikbare ByZoo heeft 88 comfortabele hotelkamers, waaronder 7 familiekamers en 12 luxe kamers die zeker ook de interesse wekken van zakelijke gasten. Zij kunnen ook gebruik maken van vier multifunctionele vergaderzalen die voorzien zijn van de meest moderne faciliteiten. Het gaat dan om drie vergaderzalen met een capaciteit van 20 personen per zaal en één grote zaal voor bijeenkomsten tot maximaal 200 personen.

Jeroen de Hooge, directeur corporate sales bij Fletcher Hotels, is enthousiast. Hij vertelt graag over de zakelijke mogelijkheden die ByZoo te bieden heeft: “De grote zaal is momenteel nog in aanbouw en beslaat 350 vierkante meter. Deze ruimte is als ‘ie binnenkort klaar is, ideaal voor zakelijke bijeenkomsten zoals trainingen, congressen, beurzen, seminars, bedrijfspresentaties maar uiteraard ook voor feesten en partijen.”

Fletcher had eerder al een hotel in Emmen maar dat is door de nieuwbouw van ByZoo nu gesloten. Volgens De Hooge biedt het nieuwe complex veel meer mogelijkheden: “Zakelijk ligt de focus dus op zaken als vergaderingen, trainingen, congressen, recepties, evenementen en productpresentaties. Maar we richten ons ook op teambuildingactiviteiten. Want wat is er nu leuker dan tijdens een vergaderbreak met je collega’s een wandeling te maken door de dierentuin? Of dat je na een lange dag onderhandelen ’s avonds met je relaties een cabaretvoorstelling bezoekt in het nabijgelegen Atlas Theater? Dat soort creatieve combinaties zijn hier allemaal te maken.”

De Hooge constateert dat bedrijven staan te trappelen om weer fysiek samen te komen met hun medewerkers en zakelijke contacten: “Wij zijn er in ieder geval klaar voor als de coronacrisis straks onder controle is en we weer groen licht krijgen. Veel mensen hebben lange tijd vanuit een thuissituatie gewerkt, dus de behoefte om elkaar weer live te zien is groot. Dat gaat leiden tot meer netwerkbijeenkomsten en andere korte bijeenkomsten met een sociaal karakter. Van borrel tot diner en van lunch tot ontbijt: bij ons is het allemaal mogelijk, zeker ook vanwege ons nieuwe ByZoo-restaurantconcept met een ruim aanbod aan culinaire creaties dat is gebaseerd op ‘shared dining’. Daarnaast hebben we ook een groot buitenterras. Uiteindelijk moet ByZoo in Emmen de perfecte ontmoetingsplek worden voor de zakelijke markt in Noord-Nederland. Ik ben ervan overtuigd dat we in die opzet gaan slagen.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.