Discover the finest spaces
Delen

Surfen tijdens je zakelijke event in hartje Rotterdam bij RiF010

RiF010 heeft naar eigen zeggen een wereldprimeur: het is de eerste surfpool midden in de stad. Urban surfing dus. De locatie in hartje Rotterdam is gemakkelijk te bereiken voor een groot publiek en tovert een vergeten stukje stad om tot een nieuw, kloppend hart. De komst van RiF010 laat zien dat Rotterdammers durven te dromen – en dat dromen werkelijkheid kunnen worden. Nog maar een paar maanden, dan rollen de eerste golven door de Steigersgracht en kan er gesurft worden in het centrum van de stad.

In 2014 werd het bijzondere initiatief al omarmd door Rotterdam. Toch begonnen de voorbereidende werkzaamheden eind 2022 pas, en in 2023 kreeg de surfpool steeds meer vorm. In juni 2024 is het strandhuis aan de Vlasmarkt klaar. Op de bovenste verdieping zit de ingang en een surfshop, in de kelder komt de kleedkamer met warme douches. Op de middelste verdieping, op gelijk hoogte met het water, komt de surfbar/het restaurant met overdekt terras. “Vanaf daar kijk je straks met een drankje in je hand récht de golven in”, meldt Edwin van Viegen, de drijvende kracht achter RiF010. “Het is een beleving die ook voor niet-surfers aantrekkelijk is. De sfeer wordt relaxed, met veel hout en planten, en nodigt uit om lekker te blijven hangen.”

RiF010

Edwin kan zijn geluk niet op: “Bijna iedere dag neem ik een kijkje op de bouwplaats, het is machtig mooi om te zien hoe al die jaren dromen, plannen en regelen nu vaste vorm krijgen. Dit wordt een visitekaartje voor de stad Rotterdam, hiermee gaan we de hele wereld bereiken!”

En daar is dus ook plek voor zakelijks events. “In de bar/restaurant van het strandhuis zijn na reservering zakelijke meetings mogelijk die uiteraard te combineren zijn met een surfarrangement. Dit kunnen natuurlijk ook bedrijfsuitjes zijn. Zakelijke meetings kunnen bij ons op het terras of binnen in ons strandhuis. En voor (grote) groepen kan er contact worden opgenomen om de mogelijkheden te bespreken en om de beschikbaarheid te checken.”

Kleedkamers en warme douches

Lessen, clinics, wedstrijden, events; het kan allemaal bij RiF010. “We bieden helder water, schone golven en goede, schone wetsuits. We minimaliseren plastics, gebruiken groene stroom we streven naar duurzaamheid en nemen daarin onze verantwoordelijkheid”, legt Edwin uit. “Naast goede golven hebben we ook uitstekende faciliteiten, waaronder kleedkamers, warme douches en hoogwaardig les en huurmateriaal. Onze locatie in het centrum van Rotterdam biedt gemak en comfort.”

Daarnaast is RiF010 ook maatschappelijk verantwoord bezig. “De stichting wil golfsurfen en andere watersporten introduceren aan de Rotterdamse schooljeugd, en daarmee een positieve bijdrage leveren aan de gemeenschap. Elke golf die wordt gesurft en elke kop koffie die wordt gedronken, draagt bij aan de ondersteuning van de nieuwe generatie om kennis te maken met deze spectaculaire en sportieve sportattractie. Dit kan ook door actief lid te worden van de businessclub die het sociale doel omarmt, elkaar ontmoet en actief deelneemt op een hele bijzondere plek.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.