Discover the finest spaces
Delen

Wordt Rotterdam verrijkt met de unieke evenementenlocatie en trekpleister RiF010?

Een innovatief en uniek project dat nieuwe energie in de stad moet brengen. Dat is het doel van RiF010, een initiatief van Edwin van Viegen en Ruud Boel in het kader van Stadsinitiatief. Zij hebben het plan om in hartje Rotterdam een unieke evenementenlocatie te creëren, waar (water)sport en cultuur van dichtbij te beleven zijn.

Het plan
“Tussen de Hoogstraat en Blaak ligt een stukje vergeten water: de Steigersgracht. Een kansrijk gebied waar op dit moment niets te beleven valt. Het water van de Rotte is smerig en wordt nauwelijks gebruikt, dat is doodzonde”, aldus Edwin van Viegen en Ruud Boel. “De Steigersgracht wordt een spectaculair watersportgebied met schoon water en hoge golven.”

Watersporten midden in Rotterdam

Een installatie laat perfecte golven tot anderhalve meter hoog door het gezuiverde water van de Rotte rollen. Hier kan men straks onder andere surfen, raften, kanoën, zwemmen en scuba duiken, noem maar op.

Het strandhuis
Midden in de Rotte, tegenover de Markthal komt het RiF010 terras. Het leukste terras van de stad waar straks altijd iets te zien is. De aanrollende golf gaat nét niet over de rand van het terras. In het midden is deze rand van glas zodat vanaf het terras het profiel van de golf is te zien. In het houten strandhuis komt een kleedruimte, douches en kunnen wetsuits en surfboard worden gehuurd. Men kan hier het strandgevoel ervaren in hartje Rotterdam. Altijd is er wat te zien, de surfpro’s en kajak tracks komen vlak langs het terras en laten hun spectaculaire stunts zien.

De andere zijde van het terras is verbonden met de rest van de Rotte. Hier kan men een kano of Sup huren om zo Rotterdam eens vanaf het water te bekijken.

 

Evenementen
Van april tot oktober organiseert RiF010 een programma wat iedereen, van jong tot oud, stimuleert te gaan watersporten. Jongeren kunnen tijdens de gymles of de sportdag kennis maken met sporten die doorgaans niet voor iedereen bereikbaar zijn. ‘s Zomers worden diverse spectaculaire evenementen georganiseerd. Denk hierbij aan surfwedstrijden op de mooiste golf van Europa, Sterren Surfen, wedstrijdzwemmen in Rotterdams enige 50- meter bad, waterpolo wedstrijden, schoonspringen en natuurlijk het kampioenschap bommetje. Naast topsport worden ook culturele evenementen georganiseerd, zoals theater voorstellingen of ludieke evenementen zoals; Tandem Surfing Rotterdam of Red Bull Wakeboarden tegen de golven in, of de groot Rotterdamse scholen surfcompetitie. In Rotterdam ontstaat met RiF010 een nieuwe evenementenlocatie, waar sport en cultuur van dichtbij zijn mee te maken.

Stadsinitiatief
Met het Stadsinitiatief kunnen Rotterdammers meedenken en meebouwen aan een mooie en aantrekkelijke stad. Momenteel beoordeelt de board de 92 ingediende plannen. 11 juni zijn de finalisten bekend.  Rotterdammers (vanaf 12 jaar) bepalen waar de 3 miljoen euro naartoe gaat door te stemmen op hun favoriete initiatief. Stemmen kan tussen 11 juni en 10 juli. Donderdagavond 10 juli wordt de winnaar bekendgemaakt.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.