Schouwburg Amstelveen

Veelzijdig en inspirerend theater in het hart van Amstelveen

Op een podium staan en zelf ervaren hoe het is om voor een volle zaal te spreken. Dat is iets wat niet iedereen dagelijks meemaakt. De twee theaterzalen en de filmzaal van Schouwburg Amstelveen geven jouw bijeenkomst een instant bijzondere sfeer. Schouwburg Amstelveen is een locatie die inspireert en tot de verbeelding spreekt. Een locatie waar alles tot in de puntjes geregeld is.

In het culturele hart van Amstelveen vind je Schouwburg Amstelveen, dat met haar statige, glazen pui een centrale plek inneemt op het Stadsplein tussen het winkelend publiek. De schouwburg is een van de grotere regionale theaters van Nederland die jaarlijks door meer dan 130.000 bezoekers wordt bezocht.

Dankzij de centrale ligging is Schouwburg Amstelveen zeer goed te bereiken, zowel met het openbaar vervoer als met de auto. De locatie ligt naast twee ruime parkeergarages en een busstation. Binnen een mum van tijd sta je op Amsterdam Zuid, bij Bijlmer ArenA of op Schiphol.

Speel de sterren van de hemel

Er wordt weleens gezegd dat de opdracht van een theater is om het onzichtbare zichtbaar te maken. Dat is precies wat de Grote Zaal van Schouwburg Amstelveen jou en jouw gasten kan bieden. Een succesvol congres of symposium met diepgang. Met 674 zitplaatsen, waarvan 497 in de benedenzaal en 177 op het balkon, is dit een zaal waar iedereen even kan ontsnappen aan de buitenwereld. Je vindt hier de beste licht- en geluidstechniek die ervoor zorgt dat een bijeenkomst volledig tot zijn recht komt.Tussendoor duik je de foyers in om voor een hapje of drankje, of gebruik je deze als break-out ruimten. Vooraf ontvang je hier jouw gasten om hen via een unieke entree naar één van de theaterzalen te begeleiden. Een schouwburg zou geen culturele locatie zijn als het geen netwerk aan artiesten te bieden heeft. Het team denkt graag met je mee over een theatrale invulling van jouw evenement.

Kleine Zaal

Klein zouden wij hem niet noemen, maar dat de Kleine Zaal ideaal is voor een seminar, presentatie of bedrijfsfeest is wel duidelijk. Het is een ruimte waar je alle kanten mee op kunt en een echte theaterzaal. Ook hier voelt het voor elke gast alsof je een voorstelling binnenwandelt. In tribuneopstelling heeft de zaal ruimte voor 240 personen, maar vanwege het flexibele auditorium valt er veel te variëren. Als de tribune wordt ingeschoven biedt de zaal ruimte aan 400 personen. Licht en geluid ligt in handen van het ervaren techniekteam van de schouwburg en ook de Kleine Zaal grenst aan een foyer. Deze kan je uiteraard gebruiken voor de ontvangst van jouw gasten of een (netwerk)borrel na afloop van het evenement.

Filmzaal en Theatercafé

In de vernieuwde Filmzaal kunnen 100 personen in comfortabele stoelen genieten van state-of-art beeld- en geluidstechniek. Dit maakt de zaal ideaal voor bedrijfspresentaties, debatten en lezingen. Hoe gaaf is het om jouw eigen film te vertonen op het doek van de schouwburg? De zaal grenst aan de Benedenfoyer waardoor die makkelijk gebruikt kan worden voor een ontvangst, lunch of receptie.

Het Theatercafé van de schouwburg is ideaal voor de kleinere presentaties, vergaderingen, recepties of als break-out ruimte bij grotere evenementen. Ook hier ontkom je niet aan de theatersfeer. Het café is uitgerust met een eigen bar, een beamer en projectiescherm. De oplettende bezoeker zal de opvallende foto’s op de stoelen niet ontgaan. Evenals de quotes van bekende acteurs en theaterpersonaliteiten die op de tafels gedrukt staan.

Schouwburg Amstelveen

De mogelijkheden van Schouwburg Amstelveen worden nog eens uitgebreider wanneer je de foyers erbij betrekt. Aangekomen bij de locatie is dit de eerste kennismaking met Schouwburg Amstelveen. Het strakke interieur maakt duidelijk dat dit een locatie met stijl is. Je ontvangt hier maximaal 1.000 personen, of nodigt hen uit voor een lunch, borrel of uitgebreid dinerbuffet. Schouwburg Amstelveen werkt nauw samen met lokale cateraars die met gastvrijheid en enthousiasme hapjes en maaltijden verzorgen.

Schouwburg Amstelveen is niet alleen maar een theater. Met name tijdens zakelijke en feestelijke gelegenheden komt de kracht van de schouwburg goed tot uiting. De persoonlijke en toegewijde benadering van het team, de ideale bereikbaarheid met ruim voldoende parkeerplekken en de prachtige zalen en foyers, maken dit een locatie waarvan je verzekerd kunt zijn dat jouw event van topservice wordt voorzien. Succes gegarandeerd!