Omniversum

Events met impact in uniek koepeltheater

Omniversum Den Haag is zo’n locatie waarvan de naam alleen al warme gevoelens opwekt. Met het bijzondere koepelscherm is het de plek waar de schoonheid en kwetsbaarheid van onze aarde op krachtige manier voelbaar wordt gemaakt. Dankzij de unieke koepel leent de locatie zich ook perfect voor evenementen en bijeenkomsten.

Eigenlijk is het vreemd hoe de technologie zich heeft ontwikkeld. Tegenwoordig is het toppunt van filmtechniek om met een grote bril op je hoofd in een draaistoel te gaan zitten, en dan naar een piepklein telefoonscherm te kijken. Hoe anders is het in het Omniversum, waar je met 290 personen tegelijkertijd van dezelfde film kunt genieten: haarscherp, levensgroot beeld met geweldig geluid.

Omniversum Den Haag

Futuristisch

Ruim dertig jaar geleden werd dit grootbeeldfilmtheater gebouwd, destijds al als het hoogtepunt van de filmtechnologie. Door de unieke ronde vorm van het scherm heb je het gevoel dat je midden in de film zit. Vandaag de dag bestaan er allerlei nieuwe filmtechnieken, maar komen we tot de ontdekking dat het Omniversum nog niets aan spektakel heeft ingeboet.

De filmzaal van het Omniversum is het best te omschrijven als een futuristische koepelvormige bioscoopzaal. De stoelen staan schuin aflopend voor en onder het koepelscherm van 840 vierkante meter – meer dan twaalf keer de afmetingen van een gemiddeld bioscoopscherm, of zo groot als een half voetbalveld. Als daar rondom beeld op geprojecteerd wordt geeft dat een overweldigend gevoel, maar ook de koepel alleen al vormt een waanzinnig achtergronddecor voor events. Het scherm leent zich ook zeer goed voor presentaties op ‘normaal’ formaat.

Kennis

Naast de filmzaal beschikt Omniversum over een ruime foyer, waar het mogelijk is om het thema van je event door te trekken met een mooie ontvangst, pauze, afsluitende borrel of diner. Bovendien ligt Omniversum op een perfect bereikbare locatie in Den Haag, met een bescheiden parkeerterrein voor de deur en op loopafstand van diverse grote event- en congreslocaties.

Omniversum Den Haag is een grootbeeldfilmtheater, en was bij de opening het eerste IMAX Dome theater in Europa. Omniversum heeft als stichting het doel om op een bijzondere en indrukwekkende manier kennis over het menselijk leven, de natuur en onze planeet aan het grote publiek door te geven. De films die hier vertoond worden nemen je altijd mee naar een andere wereld: op avontuur met een expeditie naar de top van Mount Everest tot rafting door de Grand Canyon.

Omniversum Den Haag
Foyer

Impact

Met een flinke collectie aan IMAX films – die op metersgrote en loodzware rollen worden opgeslagen – is er veel keuze. Met thema’s variërend van ruimtevaart tot natuur en van extreme sports tot het dagelijks leven, is er altijd een film te vinden die past bij je event. Of het doel nou is om de boodschap meer lading te geven – denk aan de beklimming van Mount Everest bij een thema als teamwork, of ‘samen naar de top’ – of puur ter ontspanning tijdens een break.

Voor presentaties die echt impact moeten maken, is Omniversum Den Haag een absolute toplocatie. Als filmtheater is het gemaakt om mooie verhalen te vertonen, die je dankzij het enorme koepelscherm nog lang bij zullen blijven.