Mira Moon

Mira Moon – Sparkly fairy tales and innovative high-tech features

Samenwerking genie van eigen bodem met designbureau yoo
Marcel Wanders – bekend Nederlands ontwerper – heeft onlangs de handen ineen geslagen met het internationale top ontwerp-bureau yoo om het boetiek design hotel Miramoon in Hong Kong neer te zetten. Dit bureau, dat mede is opgezet door grootmachten John Hitchcox en Philippe Starck, richt zich op het ontwerpen van de meest bijzondere ruimtes; zodat leven, werken en spelen een beetje beter gemaakt worden. Deze visie is ook duidelijk terug te zien in het Miramoon Hotel.

Het verhaal van Moon
Het begon allemaal bij het Moon Festival in China. Marcel Wanders keek hier zijn ogen uit en deed ter plekke inspiratie op voor een nieuw concept. Wanders: “Ik ben een onverschrokken romanticus. En het Moon Festival is een prachtig verhaal. Het interieur van de Mira Moon blaast het verhaal nieuw leven in- en nog belangrijker voor mij is dat het verhaal geïntroduceerd wordt bij een geheel nieuw publiek.” Dat is zeker waar. Dit prachtige design hadden wij niet willen missen. Het sprookje waar Mira Moon op gebaseerd is gaat over de heldhaftige man Hou Yi die besluit negen van de zonnen die boven de aarde rondcirkelen op dat moment en het leven ondraagbaar heet maken neer te schieten. Als beloning krijgt hij het eeuwige leven. Zoals in elk goed sprookje wordt Hou Yi verliefd, maar helaas komt zijn geliefde vast te zitten op de maan.

Sprookje in een nieuw jasje
Maar, Wanders zou Wanders niet zijn als hij het sprookje niet in een compleet nieuw jasje had gestoken. Het Mira Moon Hotel is geen stoffige uitwerking van een oud verhaal, maar een moderne ervaring met een authentiek sausje. Er zijn 91 unieke kamers die een unieke interpretatie zijn van de Chinese tradities, gemixt met elementen van het huidige Hong Kong. De personages uit het sprookje zijn in alle ruimtes op subtiele wijze gerepresenteerd. Deze worden gecombineerd met moderne meubels en antieke Chinese stoffen, printen en tapijten.

De buurt
De combinatie van Chinees nalatenschap en moderne artistieke expressie heeft Mira Moon dat unieke gevoel gegeven dat perfect aansluit bij de rest van de omgeving. Mira Moon ligt in Wan Chai, een hippe buurt van Hong Kong die is gevuld met galerijen, hippe cafeetjes en verstopte designer boetieks.

Hoogstaande service
In Mira Moon wordt enorm veel aandacht besteed aan het bieden van de beste service. De manier waarop dit gebeurt is door de service te personaliseren. De werkkleding wordt bijvoorbeeld “Moon’s fashion collection” genoemd en er is een “shake it yourself” cocktailgelegenheid in de minibar. Ook kunt u via een iPad mini (die standaard in elke kamer zit) gebruik maken van roomservice of de VIP Conciërge raadplegen.

Vergadermogelijkheden
Aangezien Mira Moon een boutique design hotel is heeft ze zelf geen specifieke conferentiezaal. Wel bestaat de mogelijkheid om te vergaderen in het zeer dichtbij gelegen Hong Kong Convention and Exhibition Centre. Zo is het Mira Moon hotel uiterst geschikt voor zowel toeristen als zakenreizigers. Een unieke plek om u te laten inspireren.

A combination of comfort, innovation and creativity. Magical atmosphere and high-tech features make Mira Moon unique.

 

Facts & Figures
– Opent deuren in oktober 2013
– Gelegen in hippe wijk Wan Chai in Hong Kong
– Lid van Design Hotels groep
– 91 kamers
– 4 verschillende kamertypes
– Alle soorten kamers volledig gevuld met hightech features
– Gratis minibar
– Fitnesszaal (24 uur per dag geopend)
– Innovatieve bar/restaurant
– Room-service (24 uur per dag mogelijk)
– 40 minuten afstand van vliegveld