Hotel Zuiderduin

Uniek congreshotel aan de Egmondse duinen

Denk je aan Egmond aan Zee, dan zie je waarschijnlijk het mooie brede zandstrand, de duinen, de beroemde witte vuurtoren en het sfeervolle plaatsje met haar vele restaurants. De congresorganisator zal deze plaats vooral kennen van Hotel Zuiderduin: één van de grootste en meest complete congreshotels in ons land, met een unieke ligging aan het strand in Egmond aan Zee. Het hotel werd in vier jaar tijd van top tot teen vernieuwd. Hoog tijd dus voor een bezoek aan deze imposante congreslocatie!

Hoe bijzonder het eigenlijk is dat Hotel Zuiderduin ‘van top tot teen’ vernieuwd is, en waarom die vernieuwing maar liefst vier jaar heeft geduurd, wordt ons pas echt goed duidelijk wanneer we deze locatie binnenstappen. Het gebouw, dat in 1980 haar deuren opende als kleinschalig familiehotel aan het strand, is vandaag de dag een complex met een oppervlakte van 18.000 vierkante meter. Met faciliteiten als bowlingbanen, wellness center, squashbaan, restaurant, brasserie en pub, en maar liefst 33 zalen voor meetings en events en 365 hotelkamers, is het een van de grootste hotelaccommodaties in ons land. Dankzij een uitbreiding met twee zusterhotels in Egmond aan Zee zijn er op loopafstand maar liefst 550 hotelkamers met 1.200 bedden te boeken. Zei daar iemand ‘grote meerdaagse congressen’?

Groot, maar intiem

Wat opvalt is dat Hotel Zuiderduin ondanks de indrukwekkende omvang van de accommodatie nergens overweldigend groot is. Ja: het restaurant en de lounges zijn gebouwd om grote groepen mensen tegelijk aan te kunnen. Maar door een slimme indeling van de ruimte met verschillende beschutte hoeken voelt het overal waar je zit sfeervol en persoonlijk – of je nou met tien vergadergasten bij de koffielounge staat of in het restaurant bent, of met een groep van een paar honderd personen. En de omgeving en zilte zeelucht dragen natuurlijk alleen maar bij aan de beleving en inspiratie!

Naast de indrukwekkende capaciteit op deze bijzondere locatie, op slechts 100 meter van het Egmondse strand, onderscheidt Hotel Zuiderduin zich met de flexibiliteit. De locatie beschikt over maar liefst 33 zalen, die in oppervlakte variëren van 30 tot 1000 m2. Zo kan het dat op één en dezelfde locatie tien personen genieten van de intieme sfeer en persoonlijke ontvangst tijdens een training in een vergaderruimte met zeezicht; en tegelijkertijd een congres voor 750 personen plaatsvindt in de Zuiderduinzaal en de vele subruimten. Zonder dat beide groepen ook maar iets van elkaar merken.

Zuiderduinzaal

Wat Hotel Zuiderduin bijzonder geschikt maakt als congresbestemming is niet alleen het aantal hotelkamers, maar ook het aantal grote zalen en subruimten. De Zuiderduinzaal is de grootste zaal, met een vloeroppervlak van 1000 m2 geschikt voor groepen tot 750 personen in theateropstelling – maar ook een prachtige ruimte voor grootse feestavonden of als beursvloer. De ruimte is recent voorzien van modern en state-of-the-art verlichting, waardoor je de complete sfeer met een druk op de knop kan personaliseren. Wil je uitpakken met de techniek, dan is het plafond gemakshalve voorzien van een compleet automatisch trussen-systeem. Het is een ruimte die met een kleine investering kan worden omgebouwd tot een spectaculaire, grootse setting voor je event!

Naast de Zuiderduinzaal zijn er nog twee lounges met elk een eigen registratiebalie, garderobe en secretariaatsruimte, een mooie grote zaal en meerdere subruimten. Daardoor kunnen er gemakkelijk meerdere events naast elkaar plaatsvinden.

Business and pleasure

De bovengenoemde zaken maken Hotel Zuiderduin tot een geweldige locatie voor congressen, meetings en events. Maar de kans is groot dat je niet alléén voor een locatie als Hotel Zuiderduin kiest vanwege de capaciteit en flexibiliteit van de zalen. Dan hebben we het natuurlijk over de fraaie ligging op 100 meter van het prachtige brede Egmondse strand en de uitgestrekte duinen. Je meeting of event is perfect te combineren met outdooractiviteiten. Raften, golfsurfen, zandsculpturen bouwen, kiten of blokarten, het behoort allemaal tot de mogelijkheden en kan direct door Hotel Zuiderduin worden geregeld door een samenwerking met partner Egmond Events.

Binnenshuis kan je ook terecht voor vertier. Sluit je event af met een gezellige borrel in de Pub, een goed verzorgd diner in het restaurant of de brasserie, met een spetterend feest in feestzaal The Ritz of een themafeest in De Lucky Strike Bowling – die standaard voorzien is van een verlichte dansvloer en lasershow. Er zijn genoeg redenen om het vernieuwde Hotel Zuiderduin opnieuw te ontdekken als locatie voor je event!