Discover the finest spaces
Delen

Hotel Zuiderduin pakt interieur aan met renovatie

Op weg naar een nieuwe uitstraling

Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee ondergaat een grondige innerlijke renovatie. De hotelkamers, lounges en het restaurant van het hotel en congrescentrum aan het strand hebben een volledige opknapbeurt gehad. De renovatie is in 2015 begonnen en zit inmiddels in de laatste fase.

“In 1980 zijn we gestart als een kleinschalig vakantiehotel, dat inmiddels is uitgegroeid tot één van de grootste congreshotels in Nederland,” vertelt Richard Nan namens Hotel Zuiderduin. “Het interieur was gedateerd en aan vernieuwing toe. Deze make-over geeft het gebouw een uitstraling die beter in deze tijd past.”

Hotel Zuiderduin

De hotelkamers

De renovatie van het hotel is in de zomermaanden van 2015 van start gegaan en is gepland in nauw op elkaar aansluitende fases. “Het is allemaal begonnen met een vleugel hotelkamers. De kamers in deze vleugel zijn flink aangepakt en hebben aan de verbouwing een strakke en moderne uitstraling overgehouden,” vertelt Richard “Een aantal van de hotelkamers is omgebouwd tot suite. Zes van de suites in het hotel worden verbouwd tot kamers die geheel rolstoeltoegankelijk zullen zijn.” Met deze zes kamers erbij zijn er acht rolstoeltoegankelijke kamers in het hotel.

Het restaurant

In de tweede fase kwam het restaurant aan de beurt. Deze is eerst helemaal gestript en vervolgens weer gevuld met een gloednieuw buffetrestaurant met bijna 700 zitplaatsen. Wat opvalt aan de nieuwe look is het diverse kleurgebruik en de kleurrijke verlichting. Dit maakt dat de ruimte frisse, levendige uitstraling heeft. “Het restaurant is voor zowel de zakelijke als de particuliere bezoeker op deze manier interessanter geworden.” Zegt Richard.

Hotel Zuiderduin

De lounges

In de derde fase zijn de twee lounges opgeknapt. Ook hier is ‘from scratch’ begonnen en zijn de ruimtes eerst compleet leeggehaald. Tijdens de heropbouw van de lounges zijn aan deze ruimtes twee congresbalies en een secretariaatsruimte toegevoegd. Aan verschillende aspecten in het ontwerp is duidelijk te zien dat de lounges en het restaurant op elkaar zijn afgestemd.

Hotel Zuiderduin

De afronding

Het project zal begin 2017 helemaal af zijn. Bij de fase die nog afgerond moet worden horen het bouwen van de rolstoeltoegankelijke kamers en ook nog het renoveren van een aantal kamers. Ook wordt in deze fase de buitenkant aan de strandzijde verfraaid. Richard: “Met de nieuwe look is het naast de goede ligging ook een plek geworden waar bedrijven hun gasten graag zullen ontvangen.”

Hotel Zuiderduin

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.