Caro Hotel

Caro Hotel – Over 2.000 years of history converted to a warm hotel

2000 jaar aan pracht en praal
Wat begon met het idee om een onafhankelijk hotel te bouwen, resulteerde in de ontdekking van de rijkdom van meer dan 2000 jaar. Zeven jaar lang stonden archeologen, klussers en geschiedenisliefhebbers versteld door de pracht en praal die bovenkwam tijdens het opknappen van het voormalige Palacio Marqués de Caro. Van de bogen van het oude Gotische paleis tot het originele middeleeuwse trappenhuis en de oude Arabische muur: dit was een schitterende ontdekking.

Geometrische lijnen en natuurlijke materialen
Architect Francisco Jurado en binnenhuisarchitect Francesc Rifé stonden voor de moeilijke taak om de originele staat van het gebouw te behouden, maar daar tegelijkertijd een innoverend hotel van te maken. Het behoud van het gebouw was uiteraard de prioriteit, vandaar dat in het hedendaagse Caro Hotel ook overal tekenen te zien zijn van het oude paleis. Francesc Rifé heeft in zijn ontwerpen geprobeerd geometrische lijnen te gebruiken en natuurlijke materialen zoals hout. Deze ontwerpen passen perfect bij de originele staat van het gebouw, waar 19e eeuwse constructies met verticale lijnen ook veel in voorkomen. Ook zijn er op andere plekken onderdelen van het oude gebouw verwerkt, bijvoorbeeld op de muren waar authentieke mozaïeken en tegels te zien zijn.

Op zoek naar het pad van de oudheid
Wie overnacht in het Caro Hotel kan zelf op zoek gaan naar het verhaal achter het intrigerende gebouw. In allerlei hoeken in het hotel zijn namelijk ‘hotspots’ te vinden die aanwijzingen en korte verhalen vertellen over het hele project. Het vinden van deze hotspots kan een interessant spel worden, waarbij u niet onder doet voor de hoofdrolspeler in een boek van Dan Brown.

Het hotel
Het project heeft geresulteerd in een warm en comfortabel hotel met 26 kamers. Allemaal bevatten ze verwijzingen naar of zelfs delen van het oude gebouw, maar dan gecombineerd met de nodige luxe. Comfortabele bedden in ruime, sfeervolle kamers passen perfect bij de warme identiteit die het hotel kent. Er is ook een gezellige bar en een restaurant waar u terecht kunt voor een goede Spaanse paella. En een zwembad met terras om vervolgens bij uit te buiken.

Evenementenlocaties
Naast dat het een bijzondere locatie is om te slapen, kunt u hier ook perfect terecht voor het organiseren van uw evenement. Er zijn verschillende bijzondere mogelijkheden en ruimtes die uw evenement- van lezing tot productpresentatie- net dat extra kunnen geven. Voor wat meer privacy bestaat de mogelijkheid om de Marquis Suite af te huren; een suite van 80 m2. Maar u kunt bijvoorbeeld ook terecht in het restaurant, de bar, of het terras.

Sleep, eat and swim in between the remaining rich history of the palace

 

Facts & Figures
– Gelegen op 200 meter afstand van de kathedraal van Valencia
– Het eerste monumentale hotel in Valencia
– 26 kamers
– Gemiddelde prijs 2persoonskamer in laagseizoen 150 euro
– Suite prijs: ongeveer 600 euro
– Gratis Wifi
– Restaurant aanwezig
– Lobby-bar
– Verschillende ruimtes voor uw event