Discover the finest spaces
Delen

Spectaculaire evenementenlocatie AFAS Theater in Leusden bijna open

De bouw van het nieuwe hoofdkantoor van softwarebedrijf AFAS in Leusden is inmiddels in de afrondende fase. Hier opent begin 2021 het AFAS Experience Center met 750 werkplekken, een sportruimte, een enorme parkeergarage, een restaurant en een professioneel theater. Het AFAS Theater biedt talloze mogelijkheden voor evenementen vanwege de spectaculaire foyer, de theaterzaal met 850 stoelen en allerlei soorten auditoria en vergaderruimten. Het eerste event staat al gepland op 19 januari 2021.

De bouw van het enorme complex van 62.000 vierkante meter startte in 2017 en de gebouwen zijn op zijn minst indrukwekkend te noemen. Omdat het Nederlandse familiebedrijf flink groeit, is een nieuw en groter hoofdkantoor nodig. En waarom dan niet meteen een eigen theater en restaurant erbij? Vooral het koepelvormige theater is een eyecatcher. “Het AFAS Theater gaat het meest moderne theater worden dat je je maar kunt bedenken. Daarnaast ligt het middenin het land waardoor we goed bereikbaar zijn én je kunt gratis parkeren. Het wordt een nieuwe ‘experience’ in de breedste zin van het woord”, aldus Herman Zondag van AFAS.

AFAS Theater
Het AFAS Theater in aanbouw. Foto: Maarten van Apeldoorn

AFAS Theater

Het enorme nieuwe AFAS Theater op het terrein van het AFAS Experience Center in Leusden kan zich straks meten met de grotere theaters van Nederland. De Theaterzaal zelf biedt plaats aan 850 personen inclusief balkon en vier VIP balkons. Ideaal voor presentaties, congressen en andere soorten grote events. De Theaterzaal wordt omringd door de Foyer. Hier kun je de bijzondere koepelvormige structuur van het gebouw goed zien. De Foyer bestaat uit drie verdiepingen die naar de verschillende ingangen van de Theaterzaal leiden en hebben allemaal een eigen bar. In totaal kunnen er 1052 personen terecht. Verder heeft het AFAS Theater een groot auditorium met 121 zitplaatsen, drie zalen voor 57 personen, een filmzaal voor 14 personen en een vergaderzaal voor maximaal 26 personen. Voor elk soort event is er dus een geschikte ruimte te vinden.

Vlak achter het AFAS Theater zit een groot restaurant in een bijzonder ovaalvormig gebouw met veel ramen. Dit gaat een speelse inrichting opleveren. Het restaurant heeft een vide en een entresol waardoor er plek is voor zo’n 600 personen. Door de open keuken en het vele licht belooft ook dit restaurant bijzonder te worden. Deze eigen keuken van het AFAS Experience Center kan de catering van je event verzorgen en omdat de lijntjes kort zijn, is er veel mogelijk. Bovendien rekent AFAS de kostprijs voor de catering. “De keuken en het theater zijn geen verdienmodel voor ons”, legt Herman uit. Het is nu al mogelijk om een aanvraag te doen voor je event in 2021 bij AFAS.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.