Discover the finest spaces
Delen

High Profile Locatieonderzoek 2013 is uit: wensen en eisen van 977 opdrachtgevers in kaart gebracht

Het aantal evenementen is gestegen en dat betekent een omzetgroei van 111 naar 135 miljoen euro. Gemiddeld wordt 44% van het evenementenbudget besteed aan de locatie en 89% van de opdrachtgevers boekt een locatie rechtstreeks… Maar zonder een klik met de contactpersoon van de locatie boekt 66% van de opdrachtgevers deze locatie niet.

Publicatie
Dit zijn slechts enkele conclusies uit het High Profile Locatieonderzoek 2013, waaraan 977 toonaangevende opdrachtgevers openhartig meewerkten. Het onderzoek komt deze week uit in een zeer inspirerende en compacte uitgave.

Het onderzoek is ten opzichte van de eerste editie (2012) geoptimaliseerd en uitgebreid, met meer (open) vragen en meer diepgang. Ook de respons van de opdrachtgevers overtrof de verwachtingen: zowel grote multinationals, kleine ondernemingen als overheidsinstellingen en organisatiebureaus werkten mee en hebben het onderzoek volledig ingevuld. “Het groot aantal respondenten toont aan dat de behoefte om kennis te delen groot is,” vertelt Oscar Krechting, mede-eigenaar van High Profile Locaties.

‘Ik boek de locatie niet als er ongemotiveerd personeel rondloopt!’

 

Er zijn interessante resultaten uit het onderzoek gekomen. Dankzij het grotere aantal open vragen zijn ook markante antwoorden gegeven die relevant kunnen zijn voor het beleid dat locaties voeren. Denk daarbij aan hoe belangrijk de opdrachtgever het vindt om reviews te kunnen lezen. Maar ook geeft hij in dit onderzoek duidelijk aan wanneer hij een locatie absoluut niet zou boeken: “als de locatie vies is, dat komt nog regelmatig voor”, “als de locatiehouder arrogant is” en “als er ongemotiveerd personeel rondloopt” zijn slechts enkele reacties.

Vergelijking met 2012 en de tijdsgeest waarin we leven
Ook andere vragen uit het onderzoek hebben opmerkelijke antwoorden opgeleverd. Niet alleen vanwege de vergelijking met de resultaten van het High Profile Locatieonderzoek 2012, ook vanwege de tijdsgeest waarin we leven en de aannames die wij hebben met betrekking tot bijvoorbeeld MVO, reisafstand en het ‘gevoel’ dat een opdrachtgever wil hebben bij een locatie, want met name de sfeer kan doorslaggevend zijn voor het boeken van een locatie (55%).

Koester uw klant
De totale uitgaven voor evenementen, de groepsgrootte (van 138 naar 191 man) en het budget per persoon (van 60 naar 69 euro) zijn gestegen ten opzichte van vorig jaar, echter de eisen zijn daarmee op sommige gebieden ook aangescherpt. Zo is het, meer dan in 2012, een vereiste dat goede kwaliteit geleverd wordt.

Ook verwacht de opdrachtgever, het liefst binnen 24 uur, een goed en duidelijk voorstel na het eerste contact met de locatie.

 

Branche naar hoger niveau tillen
“Het is dus belangrijk dat de locatie zijn klant en diens wensen kent. En dat is exact de reden waarom wij het High Profile Locatieonderzoek uitvoeren; opdat locaties hun opdrachtgevers nog beter en duurzamer kunnen bedienen,” aldus Ronnie Witjes, mede-eigenaar van High Profile Locaties. In de High Profile Locatieonderzoek uitgave dat deze week gepubliceerd wordt staan alle resultaten, maar ook vertellen opdrachtgevers uitgebreider over hun goede en minder goede ervaringen en geven zij meeting & event locaties enkele tips. Verder spreken toeleveranciers van locaties over veelgemaakte fouten en delen zij hun learnings. In het luxe vormgegeven magazine, dat 80 pagina’s telt, vindt u ook nog eens 44 brand new venues!

Oscar Krechting: “Als wij gezamenlijk onze kennis delen kunnen we deze mooie branche naar een hoger niveau tillen. En daar dragen wij graag aan bij, evenals 83% van de opdrachtgevers die hebben aangegeven in de toekomst mee te willen blijven werken aan het onderzoek!”

Prachtige en relevante uitgave High Profile Locatieonderzoek 2013

Het luxe magazine met alle resultaten uit het onderzoek, interviews, tips & tricks en brand new venues kunt u bestellen via deze pagina.

Voor een impressie van het mooi vormgegeven High Profile Locatieonderzoek kunt u hier terecht.

Bent u geïnteresseerd om mee te werken aan het High Profile Locatieonderzoek 2014? Dan kunt u zich alvast hier aanmelden.

 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.