Discover the finest spaces
Delen

Daar is ‘ie dan: het Locatieonderzoek 2015-2016

Het Locatieonderzoek 2015-2016 is uit! Vandaag valt bij 6000 opdrachtgevers en locatiehouders het onderzoek op de mat. Het Locatieonderzoek is vernieuwd en in een gloednieuw jasje gestoken. Naast het gebruikelijke onderzoeksgedeelte vind je dit jaar ook 90 nieuwe en gerestylde locaties. Daarnaast delen experts en visionairs uit de branche hun visie. 

Het gaat goed met de evenementenbranche, zo blijkt uit het Locatieonderzoek. Bedrijven maken meer budget vrij voor evenementen: ruim 30 procent van de deelnemers had dit jaar meer te besteden. Een jaar geleden verwachtte 25 procent een groei in het budget te zien. Die extra ruimte in het budget gaf meer zekerheid, ook aan de locatiehouders. Event organisatoren legden de locaties namelijk eerder vast dan voorgaande jaren. In 2014 boekte 38 procent de locatie nog één of twee maanden voorafgaand aan een event of meeting. Dit jaar nam dat percentage fors af, naar 31 procent.

Budget2016_Locatieonderzoek

Weinig impact WKR              

De aangescherpte werkkostenregeling, door velen gezien als een bom onder de branche, drukte in ieder geval dit jaar nog geen stempel. Van de deelnemers aan het onderzoek bleek 29 procent niet te weten wat de regeling inhoudt. Van de groep die wel met de WKR bekend is, geeft slechts een kwart aan dat de regeling gevolgen heeft voor de bedrijfsevenementen.

Originele locaties in opkomst

“Biologische catering is geen trend, maar inmiddels al voorwaarde”, gaf een van de opdrachtgevers in het Locatieonderzoek aan. Duurzaamheid en biologische catering werden in 2014 nog gezien als de belangrijkste trend, dit jaar wordt die plek ingenomen door ‘Originele, onderscheidende locaties’. Zo verwacht één van de deelnemers dat we verder zullen zoeken buiten de bestaande event locaties: “Doelgroepen zijn verwend en dienen steeds meer verrast te worden.” In die zin is de populariteit van industriële locaties niet verrassend. Industrieel is dit jaar de meest gewilde locatiesoort. Maar liefst 41 procent van de deelnemers zegt geïnteresseerd te zijn in industrieel erfgoed. Vorig jaar was dat nog 34 procent.

[box title=”Enkele feiten uit het onderzoek” type=”whitestroke” pb_margin_bottom=”no” width=”1″ el_position=”last”]• Gemiddeld geeft men 70 euro uit aan een locatie
• Dat is gemiddeld 49 procent van het budget
• De gemiddelde groepsgrootte is 218 personen
• 66 procent van de opdrachtgevers verwacht van de locatie ondersteuning bij de catering

[/box]

WesterUnie_Locatieonderzoek

Nieuwe locaties

Dat de markt aantrekt is ook te merken aan de veelheid nieuwe locaties die dit jaar de deuren opende. Daarnaast investeerden bestaande locaties het afgelopen jaar fors in hun zalen, uitrusting en interieur. In de nieuwe editie van het Locatieonderzoek zijn daarom maar liefst 90 gloednieuwe en gerestylde locaties opgenomen.

Over het Locatieonderzoek

High Profile Locaties brengt ieder jaar de wensen en verwachtingen van de opdrachtgevers van evenementenlocaties in kaart in het Locatieonderzoek. Het onderzoek wordt uitgevoerd door het onderzoeksbureau Effectmeting. In totaal werkten aan het onderzoek 821 opdrachtgevers van meeting en eventlocaties mee, samen verantwoordelijk voor de organisatie van 19.000 evenementen, met een minimaal totaalbudget van 160 miljoen euro. Voor locatiehouders is dit een belangrijke kennisupdate, die zij gebruiken om hun dienstverlening beter afstemmen op de verwachtingen van de potentiële klant. Het Locatieonderzoek is nu te bestellen op www.locaties.nl/locatieonderzoek

Grafiek_locatieonderzoek

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.