Discover the finest spaces
Delen

Vijf eventbureaus slaan handen ineen voor Innovation Expo 2016

Vijf eventbureaus gaan samen de Innovation Expo 2016 organiseren, een groot event dat op 14 april plaatsvindt op en rond het IJ in Amsterdam. Volgens de bureaus is sprake van een bijzonder samenwerkingsverband in een unieke constructie.

De bureaus kregen na hun pitch de kans om gezamenlijk vragen te stellen. De coöperatieve sfeer tijdens deze sessie was dusdanig dat Henk van Maanen van Team van Maanen Live Communicatie voorstelde de opdracht niet aan één, maar aan alle vijf de partijen te gunnen. Gezien de complexiteit van het event een idee dat ook bij de opdrachtgevers van Innovation Expo, de ministeries van Infrastructuur en Milieu (IenM), Economische Zaken (EZ) en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) in goede aarde viel.

EYE

De vijf deelnemende bureaus zijn S.V.P. Sfeerbeheer, PINO Congressen, Evenementen en Communicatie, Obsession Evenementen & Communicatie, LiveHouse Strategic Events en Team van Maanen Live Communicatie. In overleg met de ministeries hebben de vijf bureaus zich verenigd als Event Consortium Innovation Expo.

Creatieve, logistieke oplossingen

De Innovation Expo is een grootschalig evenement dat sinds 2005 iedere twee jaar plaatsvindt. In de aanloop naar het evenement worden innovaties opgezocht en verder gestimuleerd. Het thema in 2016 is ‘Sustainable Urban Delta’. Het evenement zal dit jaar weer duizenden deelnemers naar de hoofdstad trekken. Vanwege het Nederlandse EU-voorzitterschap worden ook veel buitenlandse bezoekers verwacht.

Het thema is niet simpel in te vullen: de doelgroep is zeer divers en bestaat uit ondernemers, beleidsmakers, wetenschappers maar ook uit initiatiefrijke burgers. Daarnaast komen er ministers uit verschillende Europese landen naar het evenement. Dat vindt plaats op een terrein aan het IJ in Amsterdam, waar meerdere locaties aan elkaar worden verbonden. Dat vraagt om creatieve, logistieke oplossingen.

Onconventioneel en innovatief

Het ingewikkelde pakket van eisen vereist een onconventionele en innovatieve aanpak, die werd gevonden in het consortium-voorstel. “De vijf bureaus gaan deze klus nu gezamenlijk aan”, zegt woordvoerder Henk van Maanen namens het consortium. “We zijn allemaal in staat om dit evenement tot een goed einde te brengen, maar vanaf het moment dat we voorstelden om het als groep te gaan doen beseften we dat we samen nog veel meer kunnen betekenen voor het event. Iedereen heeft zo zijn eigen specialismen en samen staan we sterker dan alleen. Het is supergaaf om eens in elkaars keuken te kijken en de sfeer is bijzonder goed!”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.