Discover the finest spaces
Delen

The Upside Down Amsterdam: Events in het grootste ‘Instagram-museum’ van Europa

Als organisator zoek je altijd naar de meest bijzondere, inspirerende locaties. Eigenlijk net zoals influencers als Anna Nooshin altijd zoeken naar de meest Instagram-waardige settings! Binnenkort kun je voor al je Instagrammable events terecht in de mede door Nooshin ontwikkelde venue The Upside Down in Amsterdam, wat volgens de bedenkers het grootste ‘Instagram museum’ van Europa wordt.

De experience zelf is ruim 1000m2 groot. Daarbij heeft The Upside Down Amsterdam een groot café – uiteraard ook volledig gestyled en instagramwaardig ingericht. Het café is 500m2 groot en is volledig te af te huren voor evenementen met groepen tot 250 personen (voor dit aantal wordt geen rekening gehouden met de corona-richtlijnen). Uiteraard is er ook van alles mogelijk in de experience zelf. Zo kun je bijvoorbeeld de hele experience afhuren en de decors gebruiken om je product te presenteren. Ook handig: The Upside Down Amsterdam komt op de Europaboulevard, recht tegenover RAI Amsterdam.

The Upside Down

Venues die zich speciaal richten op Instagrammers zijn hartstikke populair. In Amsterdam openden eerder al Instagram-experiences als Wondr en het instagram-museum-met-knipoog ‘Youseum’. Nu komt er een derde speler op de markt: The Upside Down. Deze nieuwe venue belooft maar liefst 1500m2 en ‘25 rooms en decors’. “Direct bij  de ingang verlies je het gevoel van onder en boven in een draaiende vortex, waarna je in levensgrote en bewegende RGB projecties stapt. Je staat op je kop in de Royal Room, ervaart het leven onder zeeniveau in de Infinity Room, waarna je de Chocolate Shower betreedt in Candyland.”

Toch wil The Upside Down wel méér zijn dan alleen een plek waar je mooie selfies kan schieten. “The Upside Down Amsterdam staat voor grenzeloosheid, schaamteloosheid, ambitie, creativiteit en verbeeldingskracht, maar ook voor trots, inclusiviteit en saamhorigheid”, vertelt initiatiefnemer Hans Plesman. “Zeker in deze gekke tijden, willen we een verfrissende en positieve ervaring voor onze doelgroep bieden en zintuigen en ambitie prikkelen. We zijn er speciaal voor content creators, een platform, of beter nog, een huiskamer voor iedereen die wil creëren. Onze venue inspireert, met alle ruimte voor zelfexpressie. We werken samen met eigenwijze merken die bezoekers een eigen ervaring bieden in de experience. Denk aan Magnum, die een hele ruimte volledig omgetoverd heeft.

Meer dan een selfie-museum

The Upside Down Amsterdam wil ook de sociale betrokkenheid activeren en een diepere boodschap brengen. Er wordt onder andere aandacht gevraagd voor ‘vergeten kinderen’ waarmee stichting Het Vergeten Kind wordt gesteund. The right to play is voor iedereen, menen de initiatiefnemers, en daarom stellen ze de experience ook open voor deze doelgroep in samenwerking met de stichting.

Daarnaast zal The Upside Down de plek zijn waar beginnende content creators terecht kunnen voor lezingen en masterclasses en waar ervaren influencers hun creativiteit kunnen delen met bezoekers. Anna Nooshin: Verder willen we de jongere generatie betrekken bij het creatieproces en hechten we veel waarde aan diversiteit en inclusiviteit; iedereen moet zich welkom voelen. Naast unieke decors, zoals in de Upside Down Club met muziek van de beste Nederlandse talenten, kun je tegelijkertijd ook diepgang vinden in het spiegeldoolhof dat ik met het creatieve team van The Upside Down Amsterdam heb ontworpen. In deze kamer staan we stil bij de druk die social media teweeg kan brengen en het effect van online pesten op de generatie van nu. Ik kan niet wachten om dit aan de wereld te laten zien, we hebben al onze harten hier vol aan verloren.”

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.