Discover the finest spaces
Delen

Schiphol parkeerplaats wordt A4 Drive-in bioscoop en coronaproof evenementenlocatie

In normalere tijden staat de grote bewaakte parkeerplaats langs de A4 bij Roelofarendsveen vol met auto’s van mensen die naar Schiphol moeten. Door de coronacrisis werd het er echter steeds stiller. Daarom besloot A4-Parking het onlangs over een compleet andere boeg te gooien en de A4 Drive-in bioscoop te beginnen. Niet alleen om coronaproof films te kijken, maar ook voor lezingen, presentaties en allerlei andere soorten events.

De bioscoop biedt plek aan dertig auto’s per film die op veilig afstand van elkaar geparkeerd kunnen worden. Vervolgens hoor je het geluid van de film via een FM frequentie waar je met de autoradio op af kunt stemmen. Omdat er LED-schermen worden gebruikt, zijn de films ook in de zon goed te zien. Natuurlijk hoort popcorn of iets anders lekkers ook bij het kijken van een film, daarom staan er verschillende foodtrucks op het terrein waar je via je telefoon bij kunt bestellen. Dit wordt vervolgens bij je auto bezorgd. “Ook tijdens events zijn er allerlei cateringopties. We hebben een eigen menukaart, maar ook daarnaast is er van alles mogelijk”, vertelt Albert-Jan Koster van de A4 Drive-in.

A4 Drive-in

De nieuwe A4 Drive-in in Roelofarendsveen is op dit moment dicht vanwege de lockdown. Albert-Jan: “Maar tot nu toe is er erg veel interesse. Zowel van mensen die even lekker naar de bioscoop willen als uit het bedrijfsleven. Wat evenementen betreft hebben we lezingen, boekpresentaties, concerten, diploma uitreikingen, een gender reveal party, verjaardagen, bedrijfspresentaties en zelfs een sinterklaasintocht gehad. In principe zijn alle evenementen mogelijk die via de auto gevolgd kunnen worden.”

De locatie gaat altijd uit van de dan geldende richtlijnen, er mogen dus bijvoorbeeld maximaal twee mensen uit hetzelfde huishouden in één auto zitten. “De richtlijnen die we aanhouden, communiceren we altijd van tevoren met de opdrachtgever en wordt ook extra kenbaar gemaakt via het scherm en de banners die er hangen. Verder denken we altijd graag mee met opdrachtgevers en zijn op het event zelf ook aanwezig om alles in goede banen te leiden. Ons technisch en (horeca)personeel is aanwezig om alles soepel te laten verlopen en een mooie beleving neer te zetten.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.