Discover the finest spaces
Delen

Podcast: Reportage vanaf BACK2LIVE in Beatrix Theater Utrecht

Was jij een van de 500 gelukkigen die maandag 15 februari aanwezig waren bij BACK2LIVE, het eerste pilot event van Fieldlab Evenementen? Heb je ervaren hoe het was om weer met 500 mensen in één zaal te zitten? Om je branchegenoten weer te ontmoeten, samen te lachen, en af en toe voorzichtig op minder dan 1,5 meter van elkaar te staan? Nee? Gelukkig was GreaterVenues Podcast aanwezig bij dit nu al legendarische event!

Luister de podcast

Tip: volg GreaterVenues Podcast in Google PodcastsSpotify, of Soundcloud en luister altijd het laatste locatienieuws!

[Foto: Nico Alsemgeest]

Meer Back2Live

De data voor de praktijktesten van Fieldlab Evenementen bij indoor events en outdoor festivals staan vast. Zaterdag 6 maart start om 15.00 uur in Ziggo Dome in Amsterdam een dance event. Een dag later vindt daar om 16.00 uur een concert plaats. Op zaterdag 13 maart staat het evenemententerrein van Walibi Holland in Biddinghuizen vanaf 13.00 uur in het teken van een dancefestival en op zondag 14 maart van een popfestival. De organisatie van de vier evenementen is in handen van MOJO en ID&T. De data werden bekend gemaakt door Mona Keijzer, Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, tijdens het congres Back to Live in het Beatrix Theater, Beatrixgebouw van de Jaarbeurs, in Utrecht. Mona Keijzer: “Terug naar normaal, of het nu gaat om een congres met je collega’s, een sportwedstrijd of een concert bezoeken: dat wil iedereen graag. Daarom zijn deze praktijktesten zo ontzettend belangrijk. Niet alleen biedt het perspectief voor de ondernemers, maar ook voor de bezoekers ervan. Want we snakken allemaal naar perspectief. Met deze praktijktesten doen we dat veilig en verantwoord, waarbij we rekening houden met de ontwikkelingen van het coronavirus. Naast de al bekende praktijktesten, starten we in maart ook met het testen van twee evenementen binnen en twee festivals buiten. En dat is vooruitkijken.”

Bij de evenementen in Ziggo Dome worden 1300 bezoekers verwacht, die worden verdeeld in 5 ‘bubbels’ van 250 personen en 1 groep van 50 personen. Op het evenemententerrein van Walibi Holland worden in totaal 1500 bezoekers per festival ontvangen, te verdelen in 3 groepen van 500 personen.

Er wordt onderzoek gedaan door onder andere RadboudUMC en BUAS in samenwerking met Logistics Community Brabant naar onder meer contactmomenten in de bubbels en gedrag van bezoekers. Aan de hand van de onderzoeksresultaten wordt toegewerkt naar veilige en verantwoorde evenementen met een verhoogde bezoekerscapaciteit, zoals voorheen.

De line up van alle events wordt binnenkort bekendgemaakt en dan gaat ook de kaartverkoop van start. Via de website backtolive.nl kunnen geïnteresseerden zich nu al aanmelden.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.