Discover the finest spaces
Delen

Ondernemers openen evenementenlocatie op boot in Breda: Spinola

Ze hebben een flinke verbouwing achter de rug en zijn enorm blij dat ze nu open zijn: de drie nieuwe eigenaren van Spinola Breda. Een boot bij het Spanjaardsgat die al jaren bekendstaat als sfeervolle evenementenlocatie. Een horeca-avontuur op het water, daar wisten Dirk van de Voort, Maarten Brink en Job van Summeren wel raad mee.

Eigenlijk kwamen ze bij toeval bij deze locatie terecht. “Ze waren op zoek naar een traditionele horecalocatie en toen kwam de boot op hun pad”, legt Lyanne Kerkstra van Spinola uit. “Gelijk zagen ze de potentie en mogelijkheden van zowel de locatie als de boot zelf.”

Spinola 

Er is veel gedaan in de afgelopen maanden, vertelt Lyanne. “Veel kleine dingetjes moesten op smaak gemaakt worden. Er stonden veel tierelantijntjes en printjes waardoor we continu kleine verbouwingen hebben toegepast. De grootste verbouwing was het opsplitsen van de bar om meer ruimte binnen te creëren. Ook staat nog op de planning om het terras grondig aan te pakken. Binnen zijn we nu tevreden met de uitstraling, nu zullen de laatste puntjes op de i gezet worden.”

Na de opening hebben ze zich eerst gericht op publieke events, na de laatste verbouwing komt de focus ook te liggen op events, waaronder de zakelijke. “De binnenruimte blijft beperkt in een presentatievorm, waarbij we vooral de focus gaan leggen op bedrijfsfeesten en borrels. Daarbij is Spinola dus geschikt voor presentaties tot dertig personen, dus een intiemere setting. We hebben één ruimte binnen en ons terras: als je Spinola gebruikt voor je meeting/event is heel Spinola voor jou. De capaciteit ligt in meeting vorm van tien tot dertig personen. Voor events ligt de binnencapaciteit op maximaal 150 personen en met ons terras erbij op 250 personen.”

Boot

Lyanne legt uit wat de locatie zo bijzonder maakt: “Naast de locatie (op het water) is het natuurlijk echt bijzonder om op een boot een meeting of feest te hebben. De boot vaart overigens niet meer, er is namelijk geen motor meer aan boord. Ook betekent Spinola veel voor de mensen in Breda. Dus zowel de historie, de plek waar de boot ligt en de boot zelf maakt deze locatie heel bijzonder.”

Ze benadrukt dat ze echt maatwerk leveren: “Wij regelen alles van A-Z, van luxe bites tot buffetten of een oesterbar. Maar ook koffie met gebak of een uitgebreide lunch behoren tot de mogelijkheden. Van cocktails tot speciaalbier. Wij gaan echt met de klant om tafel om te kijken naar hun wensen en baseren daar ook onze offerte op.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.