Discover the finest spaces
Delen

Nieuw Renaissance Hotel bij Schiphol: alles-in-één-vergaderlocatie

Direct aan het Amsterdamse Bos en op steenworp afstand van Schiphol ligt sinds kort het nieuwe Marriot Renaissance Schiphol Airport Hotel. Het hotel heeft een vergadercentrum met vijf event rooms, 250 luxe kamers en een fine dining restaurant en cocktailbar. De ligging maakt deze locatie ideaal voor internationale vergaderingen!

De vijf vergaderruimtes zijn te gebruiken zoals je zelf wenst, of je nu een receptie, conference of theateropstelling wilt. De grootste ruimte is geschikt voor maximaal 180 personen, de kleinste ruimte voor 60 bij een receptie en 24 in een vergaderopstelling. De meeting rooms zijn uitgerust met moderne audiovisuele apparatuur. Het hotel en de bar bieden diverse cateringmogelijkheden bij je meeting, van ontbijt tot diner. Er is een vaste eventplanner aanwezig die kan meedenken en voor de coördinatie van vergaderingen kan zorgen.

Drie Amsterdamse stijlen

Voor de look & feel van de locatie zijn drie stijlen gebruikt: Het Amsterdamse Bos, De Stijl met als bekendste kunstenaar Piet Mondriaan en De Amsterdamse School, een expressionistische architectuurstijl die populair was in de het begin van de 20ste eeuw. Deze thema’s zijn tot leven gebracht in het meubilair, afwerkingen, artwork en verlichting. Opvallende lijnpatronen en grafische elementen komen terug in het behang, headboards en kunst.

Ook naar de ligging in het Amsterdamse Bos wordt verwezen. Je entree moet aanvoelen als een ontspannen wandeling door het bos, waarbij lichtstralen het mysterieuze lichtspel in een donker woud nabootsen. Er wordt gebruik gemaakt van een donkergroen kleurenpalet, gecombineerd met veelvuldig houtgebruik en messing accenten, wat een kalme sfeer als resultaat heeft. De openbare ruimten zijn met elkaar verbonden door een ‘straat’, die dankzij een verlaagd plafond knus oogt. In deze straat zijn het restaurant, de bar, de receptie, de vergaderfaciliteiten en de liften naar de kamerverdiepingen te vinden.

Uitzicht

De gevel van het hotel is bekleed met een lichte, bonte bakstenen met veel reliëf en verspringende metselwerkverbanden, zoals dit ook werd gedaan in de stijl van de Amsterdamse School van 1910 tot 1930. De ramen van de hotelkamers worden geaccentueerd door messing zijpanelen en zijn verfraaid met een abstract patroon van bladeren. Dit patroon verwijst op subtiele wijze naar het naastgelegen Amsterdamse Bos. Vanuit de kamers heb je uiteraard een mooi uitzicht op de natuur.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.