Discover the finest spaces
Delen

Nieuw congresbureau voor regio Twente

De regio Twente heeft sinds deze maand haar eigen congresbureau. Bij Congresregio Twente zijn bijna dertig congres- en vergaderlocaties uit de regio aangesloten als partner. Het initiatief maakt deel uit van Twente Marketing en wordt ondersteund door Gastvrij Twente. Het congresbureau is tot stand gekomen dankzij bijdragen van de provincie Overijssel en van het samenwerkingsverband Hotel Overleg Twente. 

Bijna dertig congres- en vergaderlocaties zijn partner van Congresregio Twente. Samen beschikken zij over ruim 1.000 hotelkamers en meer dan 120 congres- en vergaderzalen. De maximale beschikbare capaciteit is 4.000 personen; de grootste zaal biedt ruimte aan 1.060 gasten. Het aanbod aan locaties loopt uiteen van kleinschalige familie- en boetiekhotels, outdoor-locaties, theaters, congreshotels tot landgoedhotels en de businessclubs van voetbalstadions. Informatie over alle partners is te vinden op www.congresregiotwente.nl.

Wilmink Theater

[Wilmink Theater. Foto Baayens] 

Sectorale benadering

Congresregio Twente kiest voor een sectorale benadering van de congres- en vergadermarkt. Daarbij sluit zij aan bij de door de provincie benoemde topsector High Tech. Hiervoor zal worden samengewerkt met onderwijsinstellingen, ondernemingen en overige organisaties die actief zijn in deze sector. In het aanbod aan de zakelijke boeker wordt niet alleen de aandacht gevestigd op de gebruikelijke zaken rondom accommodaties en vervoer, maar ook aan het thema van het congres, met gebruikmaking van aanwezige kennis en contacten in de regio. De organisatie is ervan overtuigd dat deze focus, gecombineerd met de uitstraling van Twente als het Landgoed van Nederland en de oprechte aandacht voor gasten voortkomend uit het noaberschap dat in Twente deel uitmaakt van de eigen cultuur, zal bijdragen aan een goede positionering van Twente als bestemming voor zakelijke bijeenkomsten.

Oostmarsum Congresregio Twente

[Oostmarsum. Foto’s: Marketing Oost]

Gratis advies

Congresregio Twente biedt boekers de mogelijkheid om gebruik te maken van de bemiddelingsactiviteiten van het bureau. De boeker krijgt onafhankelijk en kosteloos advies bij het vinden van een geschikte locatie. Het congresbureau vraagt hiervoor beschikbaarheid en offertes op bij de aangesloten partners. Desgewenst organiseert het bureau een site-inspectie.

MarketingOost

Twente Marketing opereert zowel op de vrijetijdsmarkt met het merk Twente als op de zakelijke markt met Congresregio Twente. Beide maken onderdeel uit van MarketingOost, waartoe ook Congresbureau Regio Zwolle behoort. De afgelopen zeven jaar heeft dit bureau een flinke bijdrage geleverd aan de groei van het zakelijk toerisme in Overijssel. Diverse grote congressen hebben inmiddels in de Regio Zwolle plaatsgevonden.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.