Discover the finest spaces
Delen

Mariëlle den Hertog (MPI): ‘Als we meer gaan samenwerken, kunnen we de hele branche naar een hoger plan tillen’

MPI Nederland stelde onlangs haar nieuwe voorzitter voor. Mariëlle den Hertog (47) is al lange tijd werkzaam in de evenementenbranche en was de afgelopen jaren al als voorzitter ledencommissie actief bij de vakvereniging. Haar doel is om de evenementenbranche naar een hoger plan te tillen, vertelt ze in een interview met GreaterVenues.com.

Kunt u iets vertellen over uw carrière binnen de eventbranche?

“Ik heb lange tijd bij het Concertgebouw gewerkt, in diverse functies. Pas toen een collega daar met zwangerschapsverlof ging, kwam ik in de evenemententak terecht. Daar heb ik nog een tijdje gewerkt, en vervolgens kwam ik bij cateraar Martinair Party Service terecht. Later bij het evenementenbureau Live Solutions, en nu doe ik bij Jacot Audiovisueel de Rental Sales. Na mijn werk op een locatie, in de catering en bij een evenementenbureau is dit weer een heel ander stukje van de evenementenbranche.”

Wat vindt u het leukste aan deze branche?

“Ik vind het heel prettig om projectmatig te werken, met deadlines. Maar ik houd ook van de variatie in het werk. Geen opdracht is hetzelfde, met telkens verschillende locaties en wensen. Het is heel divers.”

Waar ergert u zich het meest aan in deze branche?

“Ik vind ‘ergeren’ iets te negatief klinken. Maar ik zou willen dat opdrachtgevers niet meer dan twee of drie offertes aanvragen. Het is heel prettig als je een partnership aan kunt gaan, met een opdrachtgever maar ook met collega’s in de evenementenbranche. Dat je niet alleen maar op prijs hoeft te concurreren, maar dat je gaat voor een goede prijs-kwaliteitverhouding. Je moet elkaar kunnen vertrouwen.”

“Door MPI weet ik veel over de branche, breidt je netwerk enorm uit en krijg je sparringpartners.”

In uw aankondigingsbericht van MPI zegt u het volgende: “Dit voorjaar zorgen we met alle actieve commissieleden dat we een juiste en concrete route gaan bewandelen. Elementen hierin zijn in ieder geval: verbinden, elkaar op voorsprong brengen, samenwerken en de mens achter de zakelijke relaties.’  Wat is het belang van samenwerking binnen de branche?

“Het wordt steeds belangrijker om partnerships aan te gaan. Voor Jacot werk ik nu met twee opdrachtgevers, waarbij wij een adviserende rol hebben. Door MPI weet ik veel over de branche, breidt je netwerk enorm uit en krijg je sparringpartners. Zo is Jacot goed in het leveren van techniek voor congressen, vergaderingen en vertaaltechniek. Maar bij een groot project zoek ik concullega’s die weer goed zijn in andere technieken. Het eindproduct wordt op die manier beter. Als we meer met elkaar samenwerken, dan kunnen we de hele evenementenbranche naar een hoger plan tillen.”

Hoe wilt u deze punten concreet aandacht geven?

“Op 30 maart vindt de MPI NL Conference plaats, met het thema EvenemenS. De naam zegt het al, maar op die dag staat de mens centraal, dus daar gaan deze punten zeker in uitkomen.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.