Discover the finest spaces
Delen

José Ignacio: van vissersdorp tot hipste stad van Uruguay

Uruguay is sowieso niet een heel voor de hand liggende bestemming – wie naar Zuid-Amerika gaat trekt sneller naar toeristische trekpleisters in Argentinië, Peru of Brazilië. Maar het kleinste Zuid-Amerikaanse land heeft enorm veel te bieden. Het vissersdorpje Jose Ignacio is momenteel heel erg in opkomst. Sterren van over de hele wereld hebben dit stadje – dat inmiddels uitgebreid is tot iets meer een vissersdorp – al ontdekt. Nu moet u er ook aan geloven.

01. Marismo
Dit restaurant heeft geen website, geen adres, geen telefoonnummer – het had net zo goed niet kunnen bestaan. Maar wie z’n best doet en maar lang genoeg de onverharde weg blijft volgen, vindt uiteindelijk dit werkelijk indrukwekkende restaurant. Sommige mensen gaan alleen naar Uruguay om dit restaurant te vinden. Hier zit u met de voeten in het zand en bent u verlicht door niets anders dan de sterren en enkele kaarsen. Geen dak, geen binnen. Het voedsel wordt bereid op grote vuren. Een ware once-in-a-lifetime ervaring.

marismo

 

02. Playa Vik
Playa Vik is dé ideale locatie voor uw zakelijke evenement. Van intieme vergaderingen voor twaalf man tot het afhuren van de gehele ruimte. Vooral de “Sculpture” is bijzonder. Dit avant-gardistische gebouw dat uitmondt in zee is fantastisch voor een op maat gemaakt evenement.
03. Bahia Vik
Bahia Vik – uit dezelfde stal als Playa Vik – is ook een pareltje op zich. Stel je even voor: ergens tussen in duinen, in uw privé beach bungalow, wordt u wakker. Voor het ontbijt neemt u nog een duik terwijl de wilde paarden langs galopperen. Klinkt dat niet fantastisch?

04. Laguna Garzón

Dit hotel ligt net iets buiten Jose Ignacio, maar als u dan toch al dat hele eind bent afgereisd naar Zuid-Amerika kunnen die laatste kilometers er ook nog wel bij. Laguna Garzón is met haar twaalf kamers een unieke plek om compleet tot rust te komen. Het hotel lijkt haast te zweven tussen de wateren, daarom wordt het ook wel het drijvende hotel genoemd. De natuur is hier zo ongerept dat u instant tot rust komt. Gelukkig zitten de maaltijden die ook al fantastisch zijn – bij de prijzige nachtprijs inbegrepen

05. La Susana

La Susana is ook al onderdeel van de Vik club, net als Playa Vik en Bahia Vik. Deze beach club zit verstopt in de duinen van het Mansa strand en is perfect voor evenementen en sociale bijeenkomsten.

 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.