Discover the finest spaces
Delen

Generator opent nieuwe hotspot in Amsterdam

Oud Universiteits-gebouw wordt trendy locatie

Het Amsterdamse Oosterpark is een nieuwe hotspot rijker. In maart opende designhostelketen Generator een gloednieuwe locatie in het monumentale voormalige Universiteitsgebouw Gezondheidsleer en Zoölogisch Museum.

Generator Amsterdam is gelegen aan het populaire Oosterpark, dat recentelijk is gerenoveerd en in de komende jaren wordt uitgebreid. Het imposante gebouw uit 1917 beschikt over elegante grote ruimtes met hoge plafonds. Josh Wyatt van Patrol Capital, oprichters van Generator: “Het uitgangspunt van Generator Amsterdam is het omarmen van de mysterie van het gebouw met zijn historische aard. In iedere hoek zijn er nieuwe dingen te ontdekken en ervaren voor de gasten. Met het gebouw, dat oorspronkelijk werd gebruikt en ontworpen is voor de studie natuurwetenschappen, zal Generator het klassieke, natuurgebaseerde thema voortzetten in het design en gebruik van de ruimtes.”

Generator

Generator staat bekend om haar comfortabele, hippe en betaalbare (hostel)kamers, waarbij design de leidraad is. Het interieurdesign en de verbouwing van Generator Amsterdam is een samenwerking tussen Nederlands architectenbureau IDEA, vastgoedontwikkelaar COD en Generator’s Creative Director en Design Agency partner, Anwar Mekhayech. Zij hebben het pand omgebouwd tot een unieke plek waar moderne architectuur en het erfgoed van het pand samenkomen.

Design

Het interieur is kleurrijk en vernieuwend. Anwar: “Nederland wemelt van geschiedenis, culturele tradities en heeft een sterke moderne designcultuur. Dit is een enorme inspiratiebron voor mij geweest. Iedere ruimte van Generator Amsterdam heeft het warme en vrolijke Generator karakter, verweven met inspiratie uit tulpenvelden, Delfts blauwe patronen, landschappen en grachtenpanden.” Er is samengewerkt met Nederlandse designmerken en kunstenaars, zoals Studio Job, Mooi, Blom & Blom en Pieter Ceizer.

De locatie heeft enkele bijzondere sociale ruimtes, bars en restaurant Nescio. Het lichte kleurrijke café, de imposante Auditoriumbar en de monumentale bibliotheek zijn samen een broedplaats waar Amsterdammers en toeristen elkaar kunnen ontmoeten om te relaxen, te werken, te dineren of een cocktail te drinken. Het Auditorium verandert ‘s avonds in een ontspannen plek waar je onder het genot van fijne muziek, tot diep in de nacht, kunt genieten van een drankje.

Generator 3

Over Generator

Generator is een award-winning designhostelketen met vestigingen in de metropolen van Europa; Londen, Berlijn Parijs en vanaf 16 maart ook in Amsterdam. Generator biedt reizigers unieke slaapplekken voor een betaalbare prijs, waarbij design altijd de leidraad is. Inmiddels heeft Generator 6000 bedden verspreid over 8 landen en geeft hiermee een nieuwe betekenis aan het woord hostel. De sociale ruimtes, bars en restaurants zijn in alle Generator vestigingen lokale hotspots welke tot laat geopend zijn voor gasten. Voor meer informatie, zie www.generatorhostels.com en facebook.com/generatorhostels.

Generator 4

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.