Discover the finest spaces
Delen

Fletcher Hotels per 1 juli de grootste hotelketen van Nederland

Fletcher Hotels is per 1 juli de grootste hotelketen van Nederland. Met de overnames van Hampshire Hotel Jan van Scorel en Mercure Hotel Utrecht komt het aantal hotels dat in Nederland is aangesloten bij Fletcher uit op 67 – en dat zijn er volgens de keten net meer dan Van der Valk en Hampshire, de nummers 2 en 3.

Groeiende zakelijke markt

Fletcher Hotels is een Nederlandse hotelketen die werd opgericht in 1998 tegelijk met de aankoop van het eerste hotel op Texel. Het hotelbedrijf is middels een uitgekiende strategie uitgegroeid naar 67 hotels waar 2800 mensen werkzaam zijn. Verreweg de meeste hotels liggen langs de kust, in natuurgebieden en op de Waddeneilanden. De voornaamste hotelgasten zijn de zogenaamde ‘leisuregasten’ die naar de kust gaan, stedentrips maken of een paar dagen gaan fietsen en wandelen. Maar ook het aandeel zakelijke gasten is de afgelopen 3 jaar gegroeid van 12% naar 30%.

[Foto: Fletcher Hotel-Restaurant Nieuwegein-Utrecht]

“Ook het aandeel zakelijke gasten is de afgelopen 3 jaar gegroeid van 12% naar 30%.”

“Wij zien nog voldoende groei tot 100 hotels in eigen land”, meldt topman Rob Hermans. “Maar de vraag vanuit buitenland voor de Fletcher formule lonkt. Wij krijgen steeds meer buitenlandse gasten en de vraag naar buitenlandse hotels neemt toe.” De hotelketen onderzoekt momenteel mogelijke Europese expansie.

Fletcher Hotel-Restaurant Nieuwegein-Utrecht, het voormalige Mercure hotel, wordt in de toekomst uitgebreid van 81 naar 113 kamers. Verder beschikt het hotel over zestien zalen, en bar en restaurantfaciliteiten. Het gebouw wordt komende jaren verder aangepast.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.