Discover the finest spaces
Delen

Election Day 2016: Waar is het feestje?

Presidentschap wordt gevierd

De Amerikaanse presidentsverkiezingen naderen de finale. Op 8 november weten we wie de komende vier jaar de leider is van de Verenigde staten. Clinton en Trump zijn klaar om het presidentschap te vieren en hebben de locatie voor hun overwinningsfeest al geboekt. Welke locaties kozen de presidentskandidaten om de overwinning te vieren?

Jacob K. Javits Convention Centre

Hillary Clinton pakt het groots aan met een evenement in het Jacob K. Javits Convention Centre aan de Hudson. Het congrescentrum aan de bekende rivier in New York is een opvallend gebouw: de buitenkant is helemaal van glas en het is onvoorstelbaar groot. Elk jaar worden hier rond de 150 events en beurzen georganiseerd. In de grootste zaal wordt al sinds vorige week geklust aan een Verenigde Staten-vormig podium. Hierop hoopt het team van Clinton dinsdagnacht de overwinning te vieren. Aan de overkant van de Hudson is bij de overwinning twee minuten lang een spectaculaire vuurwerkshow gepland.

New York Hilton Midtown

Nog geen vier kilometer verderop is ook Donald Trump zich aan het voorbereiden op de overwinning. Voor zijn feest heeft hij een ballroom in het New York Hilton Midtown afgehuurd en zal hier zijn overwinningstoespraak houden. Het hotel is al sinds de opening in 1963 het grootste hotel van New York en heeft een rijke historie. Het hotel ontving grote beroemdheden, zoals Elvis Presley, en het nummer ‘Imagine’ van John Lennon werd hier geschreven. Het feest van Trump wordt, in tegenstelling tot het geplande spektakel van Clinton, een besloten bijeenkomst. Alleen genodigden zijn welkom om met de – als het aan Trump zelf ligt – toekomstige president de overwinning te vieren.

Vorige verkiezingen

De vorige twee verkiezingen had Obama een feestje te vieren. De eerste keer deed hij dit in het Grant Park in Chicago. Honderdduizenden aanhangers kwamen deze historische avond naar het park om het feest met Obama te vieren. Om elf uur werd de definitieve uitslag bekend en ontplofte het park in een grote feestmassa.

De verkiezingen daarop vond het overwinningsfeest plaats in McCormick Place, een bescheidenere locatie, ook in Chicago. Mitt Romney verwachtte deze verkiezingen te winnen en had dus ook maar vast een vermogen uitgegeven aan een vuurwerkshow. De plannen voor het vuurwerkspektakel gingen in rook op. Zullen de plannen van Clinton ook in rook opgaan of zal Trump aan het kortste eind trekken? We gaan het meemaken.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.