Discover the finest spaces
Delen

WesterVilla: Boutiquehotel en eventlocatie in monumentale villa in Amsterdam

Na een flinke verbouwing van bijna een jaar heeft de prachtige villa naast begraafplaats Vredenhof aan de rand van het Amsterdamse Westerpark (en tegenover de Westergasfabriek) een nieuwe bestemming gekregen. Het is nu een restaurant en boutique hotel genaamd WesterVilla waar je ook terecht kan voor vergaderingen en allerlei soorten evenementen. Een nieuwe evenementenlocatie middenin Amsterdam, omringd door groen én met genoeg parkeergelegenheid: het kan nog!

De statige villa uit 1897 was jarenlang het ontvangstgebouw van begraafplaats Vredenhof. In de aula van het pand werden talloze diensten gehouden. Het gebouw stond een aantal jaren leeg totdat ondernemer Kristian Komduur de exploitatie ervan in handen kreeg. Hij startte eind 2018 met een flinke verbouwing. “Er is een serre aangebouwd waar nu het restaurantgedeelte zit. Hier is plek voor zo’n zeventig personen. Op de bovenste verdiepingen zijn zeven hotelkamers gebouwd en de voormalige aula is nu onze privéruimte voor vergaderingen en events”, vertelt Soraya Burgos van WesterVilla. “Alle oude monumentale elementen zijn zoveel mogelijk gerestaureerd en behouden gebleven.”

WesterVilla

De prachtige witgepleisterde villa herken je vooral van binnen niet meer terug. In de voormalige aula van vijftig vierkante meter met geweldige hoge glas-in-loodramen kun je nu terecht voor vergaderingen, presentaties, privé diners of andere soorten events. WesterVilla staat voor alles open. Het is ook mogelijk om het gehele of een deel van het restaurant af te huren voor nog grotere groepen. Het restaurant wordt gerund door de Italiaanse chefkok Fernando Franchini, dus over het eten op je event hoef je niet meer na te denken. Over de aankleding ervan ook niet, het team van WesterVilla kan dit allemaal voor je regelen.

Het is daarnaast mogelijk om in één van de zeven luxe hotelkamers te blijven overnachten. De kamers zijn luxieus en modern ingericht en bieden uitzicht op het groen van het Westerpark. Ook erg handig: WesterVilla deelt een groot parkeerterrein met de begraafplaats. Je gasten hoeven dus niet ellenlang te zoeken naar een plekje in het drukke Amsterdam, maar kunnen ongeveer voor de deur parkeren.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.