Discover the finest spaces
Delen

Nieuw: vergaderen tussen de ertsen en mineralen in Science Centre Delft

Science Centre Delft heeft een gloednieuwe zaal voor vergaderingen en presentaties. Het oude Mineralogisch Geologisch Museum is volledig verbouwd en leent zich nu ook voor bijeenkomsten voor groepen tot 250 personen. Terwijl de laatste hand nog aan de vernieuwing wordt gelegd, zit de ruimte al regelmatig vol.

Mijnbouwlampen

De vernieuwde Mekelzaal zit vol verwijzingen naar het verleden als faculteit mijnbouwkunde en museum. Van de mijnbouwlampen die langs koperen leidingen aan het plafond hangen, foto’s van oude archiefkasten die in het behang zijn verwerkt, plafondpanelen met tekeningen van mineralen, tot aan de kristallen en mineralen die in de vensterbanken van de vele ramen zijn verwerkt.

“De vernieuwde Mekelzaal zit vol verwijzingen naar het verleden als faculteit mijnbouwkunde en museum”

Vliegtuigvleugel

De ruimte is opgedeeld in een grote en twee kleinere zalen, zodat er naast grote bijeenkomsten ook in kleinere groepen vergaderd kan worden. Het Science Centre Delft beschikte al over vier zalen voor zakelijke evenementen, waaronder de Faculty Room met een vliegtuigvleugel als vergadertafel.

“In het museum stonden grote archiefkasten waarin de collectie van zo’n 140.000 unieke kristallen, mineralen, ertsen en fossielen lag uitgestald.”

140.000 unieke kristallen

Het Mineralogisch Geologisch Museum bestond uit een zaal van ruim 500 m2, gevuld met grote archiefkasten waarin de collectie van zo’n 140.000 unieke kristallen, mineralen, ertsen en fossielen lag uitgestald. De collectie was in de afgelopen 150 jaar door studenten, staf en mijnbouwkundig ingenieurs verzameld. Onlangs werd besloten om een groot deel van de collectie over te dragen aan Naturalis. Voor dat gebeurde werden het museum en de collectie vastgelegd in een virtuele tour.

[Foto’s: Science Centre Delft]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.