Discover the finest spaces
Delen

Nederlands designbureau ontwerpt evenementenlocatie Nestlé in Zwitserland

Een open huis voor ‘s werelds grootste voedings-middelenbedrijf

Voor het 150-jarige jubileum van Nestlé werd een ambitieus plan gemaakt: een experience in het teken van de geschiedenis, heden en toekomst van ‘s werelds grootste voedingsmiddelenbedrijf. Een open huis op de locatie waar ooit de eerste fabriek van Nestlé heeft gestaan, in Vevey Zwitserland. Het Utrechtse design bureau Tinker imagineers werkte het idee uit tot een open experience voor het hele gezin, en een bijzondere locatie voor grootse evenementen. Deze zomer opende Nestlé’s Nest haar deuren.

[Foto’s: Mike Bink]

Het idee achter Nest was om Nestlé een gezicht te geven, een plek waar ze zichtbaar is en de dialoog aan kan gaan over waar het bedrijf voor staat. Bezoekers van Nest krijgen een interactief kijkje achter de schermen, van het verleden en het heden tot in de toekomst. De architectuur van de locatie volgt dit concept. In het ontwerp komen de oorspronkelijke historische fabrieken samen met moderne en ongebruikelijke structuren.

Nestlé Nest

Organische wereld

Meer dan honderd Nederlandse designers, ingenieurs en bouwers werkten samen aan de scenografie voor Nest. Het Utrechtse Tinker betrok vele creatieve bedrijven bij het project, waaronder tentoonstellingsontwikkelaar Bruns en Mansveld voor de audiovisuele aspecten en de belichting. Het Zwitserse Concept Consult Architectes renoveerde het industriële erfgoed waar de experience op werd gebouwd en overkapte het gebouw met een spectaculaire stalen constructie met een glazen dak. Binnen in de locatie ontwierp Tinker een zwevende, organische wereld, opgebouwd uit witte en golvende vormen.

Bij binnenkomst in Nest vinden we The Piazza, een schitterende open ruimte onder een waaiervormig glazen dak. The Piazza is een sfeervol plein met lounge hoeken, groene planten en objecten uit de geschiedenis van Nestlé. Oude industriële tinten komen hier samen met modern design. Midden in de ruimte staat een boom, met aan de takken 1200 handgemaakte bloemen van de verpakkingen van Nestlé producten – een creatie van de Nederlandse kunstenares Rina van der Weij.

Nestle Nest

Nestlé Nest

Nestlé Nest

Tijdloze visie op de toekomst

Zwevend boven The Piazza ligt Visions, een modern vormgegeven platform onder de glazen overkapping. De organische vormen van het platform maken het een heldere witte wereld, die symbool staat voor Nestlé’s tijdloze visie op de toekomst.

De Villa, in wat in een ver verleden Nestlé’s eerste kantoorgebouw was, is omgebouwd tot evenementenlocatie met twee meeting rooms en een conferentieruimte. Die laatste ruimte grenst direct aan de Mezzanine, de tussenvloer; hier is een industriële sfeer met uitzicht op de originele fundering van de gebouwen met de stalen balken duidelijk in het zicht. Een prachtige ruimte voor ontvangsten en netwerkborrels.

Nestlé Nest Bakery

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.